четвер, 5 березня 2020 р.

Завершено зйомки "Червоний. Без лінії фронту"

На Тернопільщині завершили зйомки фільму "Червоний . Без лінії фронту". У Бережанах його знімали 5 днів. Про це повідомив продюсер фільму Володимир Філіпов. За його словами, бюджет фільму – понад 30 мільйонів гривень.

Друга частина стрічки про командира загону УПА Данила Червоного – передісторія головного героя. Знімають його вже півтора року.


Увесь фільм знятий в Тернопільській області – Кременці та Бережанах. Перший епізод фільму знімали в дворику міської ради Бережан, у підвалі ради, - розповів генеральний продюсер Володимир Філіпов:
"Це приквел, це історія про те, хто такий Данило Червоний, ким він був ще до Другої світової війни. Це боротьба, вона була не в 39-му році включена, коли "совети" сюди зайшли. Це боротьба за самоіндефікацію нації відбувалася дуже-дуже давно".
Олександр Ярмола – засновник козак-рок-гурту "Гайдамаки". Яку роль виконує – не розповів. Каже, заборонив продюсер. Для нього це перша роль в кіно:
"Мені цей герой абсолютно не близький, він не має бути мені близький. Мене запросили в кіно, і праця в кіно, вона передбачає перевтілення в будь-який образ. Мені дали такий образ, і я спромігся, на скільки це є можливо, перевтілитися у цьому фільмі у свого героя".
Над зйомками працювали понад 60 людей.
Головну роль Данила Червоного, студента Кременецького ліцею, який став командиром загону Української Повстанської Армії - виконує Микола Береза:
"Один з, напевно, таких ключових моментів – це людина, якій не байдуже. Не байдуже те, що на той час відбувається в країні. Він, напевно, міг би якось так підлаштовуватися під обставини, під ситуації, які складаються в той час – 38-39 рік. А людина пробує щось змінювати".
Відомо:
  • У лютому 2018 року в Бережанах вперше знімали фільм "Червоний. Без лінії фронту". Тоді режисером стрічки був Заза Буадзе. Фільм "Червоний. Без лінії фронту" – це передісторія фільму "Червоний", якой з'явився на екранах у серпні 2017 року та зібрав у прокаті майже три мільйони гривень.
  • У березні-квітні 2018 фільм знімали і в Кременці. Готувалися до зйомок з осені 2017-го.
  • Стрічка “Червоний” була створена за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи і зібрала в прокаті майже три мільйони гривень. Події у фільмі "Червоний. Без лінії фронту" відбуваються в період з 1935 по 1945 роки на територіях, які зараз належать до Тернопільської та Волинської областей. Життя українців показане у міжвоєнний період. Це - протистояння українських патріотів репресіям польських, німецьких та російсько-радянських окупантів. Головний Герой - Данило Червоний, студент Кременецького ліцею, який став командиром загону Української Повстанської Армії.
  • Прем'єра "Червоного. Без лінії фронту" – відбудеться 20-го серпня, розповів Володимир Філіпов.
  • Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар