понеділок, 23 березня 2020 р.

Через паломників у Почаїв заблоковане молдавське село

На брифінгу президент Молдови Ігор Додон уточнив, що четверо молдавських громадян, у яких виявили коронавірусну хворобу Covid-19, повернулися з України, де відвідували Почаївську лавру в Тернопільській області, повідомили Deschide.MD.
А вчора придністровська міліція заблокувала доступ до одного з кварталів Варниці
Як повідомив сьогодні ресурс noi.md причиною стала наявність у трьох мешканців села коронавірусу, Вони захворіли після паломництва у Почаїв. Всього ж в Молдові госпіталізовано 8 паломників.
Текст повідомлення noi.md 
Так звана міліція Бендер (Тігіна) заблокувала частину дороги в селі Варниця, і жителі одного з кварталів цього населеного пункту не можуть перетинати цю зону. За словами міліціонерів, фільтр був встановлений в контексті надзвичайного стану, оголошеного тираспольськими владою в зв'язку з епідемією коронавірусу.
Доступ в цю зону, контрольовану сепаратистами, був заблокований після того, як три особи з цього населеного пункту дали позитивний результат на COVID-19.
Фільтр був встановлений на ділянці дороги, яка перетинає квартал у Варниці, контрольований сепаратистським урядом, але де-юре, розташований у Варниці Новоаненського району.
Жителі цього кварталу Варниці, чиї будинки розташовані за цією ділянкою дороги, кажуть, що їм не дозволяють переходити дорогу. Інші в'їзди в село, що знаходяться під контролем влади Республіки Молдова, не заблоковані.
21 березня біля двох пацієнтів з цього села був діагностований COVID-19, а на наступний день - у третього. Вони захворіли після поїздки на Україну, в Почаївський монастир.

Немає коментарів:

Дописати коментар