середу, 31 травня 2023 р.

"І кожна річка" в Галицькому коледжі

 

Фільм надзвичайно актуальний. Популяризація подібних фільмів дозволяє змінити ставлення пересічних громадян не лише до навколишнього середовища, але й один до одного.

Високорозвинені  країни вже давно пройшли етап безрозсудного нищення річок та надмірного використання водних ресурсів і активно займаються збереженням та відновленням природних річкових екосистем. На жаль, частина українського бізнесу та можновладців досі керується радянським принципом «підкорення природи людиною» та ідеями «повороту сибірських річок».

Тому в даний момент триває масове будівництво гребель на незайманих річках Карпат, призупинена, але не відмінена, підготовка до будівництва каскаду гідроелектростанцій в одному з 7 природних чудес України Дністровському каньйоні. Недобросовісні підприємці забруднюють річки неочищеними стоками та використовують воду з річок в надмірних обсягах. Зараз важко оцінити шкоду завдану екосистемі російською агресією. І мова йде як про райони активних бойових дій, так і навантаження на екосистему в місцях відселення ВПО .Якщо не зробити рішучих кроків зараз - то ми втратимо наші річки назавжди!

Модератор показу Володимир Ханас


Мережа DOCU/CLUB фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.
Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов'язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.

Немає коментарів:

Дописати коментар