середу, 20 січня 2016 р.

Підтримати децентралізацію

Асоціація районних та обласних рад закликає депутатів підтримати децентралізацію
Підтримати проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» на сесіях районних та обласних рад, - з таким проханням до обласних та районних рад звернулася Всеукраїнська асоціація районних та обласних рад. Відповідного листа голова Асоціації Сергій Чернов направив головам місцевих рад. Такого ж листа Асоціація адресувала і народним депутатам України.

«Українське суспільство отримало роками очікувану можливість здійснити децентралізацію влади та закріпити гарантії спроможності місцевого самоврядування шляхом внесення змін до Конституції України. Комплекс усіх необхідних змін міститься в законопроекті «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)». Він передбачає відхід від централізованої системи державного управління, створення належних умов для розвитку спроможного місцевого самоврядування та розбудови ефективної моделі територіальної організації влади в Україні. Таким чином, відбудеться імплементація Європейської хартії місцевого самоврядування та реалізація її ключових принципів – субсидіарності, повсюдності місцевого самоврядування, його фінансової самодостатності», - йдеться у листі Асоціації.
В документі також зазначається, що нарешті, обласні та районні ради зможуть самостійно вирішувати питання місцевого значення, що відносяться до сфери їх компетенції, отримавши правові підстави для створення власних виконавчих органів.
В листі наголошується, що для остаточного прийняття проекту Закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» залишилося обмаль часу, оскільки голосування має відбутися у період поточної сесії Верховної Ради України.
«Враховуючи викладене, звертаємося з проханням підтримати проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» (реєстр. №2217а від 01.07.2015) на сесіях районних та обласних рад».
Прес-центр ініціативи «Децентралізація влади»
+38 (066) 36-39-816

Немає коментарів:

Дописати коментар