понеділок, 4 січня 2016 р.

Кутя в передодні Святвечора на фронт



Ось і почався 2016 рік, перші передріздвяні дні західноукраїнський загал групи «Схід та Захід єдині» на чолі з Василем Конько провів у підготовці до чергового рейду та відправці Святвечірньої куті на передову бійцям.
Загалом новорічна толока перед Різдвом зібрала широкий загал нашої групи у Тернополі.
Варили кутю та різні смаколики Микола та Галина Дерецькі, Василь та Наталя Конько, Люба Лесьна, Віра Небесна навіть їхні діти помагали та багато інших небайдужих тернополян та друзів групи «Схід та Захід єдині».  З села Гаї Гречинські до загальної толоки долучились священик о.Мирон Сачик, а також Надія Мазурик та Люба Капелян. Уся ця дружня громада і  придбала усі продукти що здавна використовують українці-русичі для своєї головної Різдвяної страви, куті.





















Усе це, експрес доставкою (палетами поштою, адже зібралась все таки чималенька вага, див.на фото) Василь Конько та Олег Тимошенко, відправили до наших побратимів та друзів у різні точки на Луганському, Донецькому та Маріупольскому театрах військового протистояння на сході України. Звідти кутя буде доставлена до передової в українські підрозділи. Щодо чергового рейду то він стартує одразу після першої вервиці свят як тільки сильні морози спадуть, у переліку вантажів є багато овочів та фруктів які можуть померзнути в дорозі. А у січні ще будуть і традиційні Старий-Новий рік і Водохреща, наша волонтерська група не забуває про це. Ще раз вітаємо усіх благодійників і наших прихильників та й усю Україну з новим 2016 роком і бажаємо усім щасливого Святвечора, смачної куті та гарних колядників…

Ігор Крочак, прес-секретар ГО «Схід та Захід єдині»

(фото Василя Конька та Олега Тимошенко)


4 січня 2016 року

Немає коментарів:

Дописати коментар