вівторок, 7 лютого 2017 р.

Горошова каже: ГЕСам "НІ!"

Своя громада: Горошова проти будівництва ГЕСВідбувся хід села в Горошові.
Спочатку хотіли збори щодо недопустимості ГЕС в спортивному залі школи провести (ні будинку культури, ні актового залу нема), але присутні просто не поміщалися. 
Дякуємо фахівцям і небайдужим, що приїхали. 
Всі присутні сказали своє категоричне "ні" ГЕСам по Дністру. 
Наступний крок - рішення сесії депутатів Мельнице-Подільської ОТГ в четвер - з 11.00 Всі хто може підтримати заборону на будівництво ГЕСів по Дністру, долучайтеся!

Антоніна Гошовська
Про враження від зустрічі в Горошовій пише Борис Гора Борис Гора
Громада ГОРОШОВИ - ВИ БОМБЕЗНІ!!!!
І прості люди, і еліта, і жінки, і чоловіки! Я був приємно здивований шо в таку не дуже комфортну погоду ви нас дочекались, а ми на цілу годину спізнились. Ви були згуртовані ідеєю відстояти землю своїх батьків і зберегти її для дітей і онуків, не дати тим продажним сексотам загатити Дністер, понищити природу заради примарних обіцяних грошей. Поширюємо нашу ідею збереження Дністра по інших селах, , шукаємо там однодумців серед друзів, знайомих, родичів! Не дамо чужинцям з запроданцями тут нам гадити, більшість з них жодного разу тут не були. Ви приклад для інших громад, для інших захисників Дністра, для туристів, екологів, науковців!!!
Пам'ятайте, ВИ НЕ ОДНІ, З ВАМИ ВСЯ УКРАЇНА, і це правда!
ДЯКУЮ ВАМ! Вибачте, якшо троха говорив некультурно.
Звертаюсь до учасників групи, ПІДТРИМАЙТЕ ГРОМАДУ ГОРОШОВИ, поставивши в коментах + і назву міста. А при нагоді, купіть в них огірочки)
Правда за нами, НІЯКИХ ГЕСів НА ДНІСТРІ!
Знимка Sailer Natalia
Продовження від Бориса Гори
Ще троха з вчорашної поїздки від Вільного Дністра. 
З Тернополя виїхала наша машина Велиган Ігора з Галицької партії за їхнім сприянням, але на об'їзній Тернополя була диверсія))) - колесо попало в яму і пальнуло, мусів Ігор лишатись і паритись з тим питанням, виявилиось покришку порізало, і диск погнуло. Але ще їхала машина від Народного Контролю, вони і підібрали професора Василя Грубінко, і облдепутата від Самопомічі голову тої комісії по ГЕСах Романа Нитку. Потім вони і мене підібрали в Шманьківчиках біля магазину Ритуальні Послуги), і ми розмовляючи, доїхали в Горошову - більшість дороги було посипано, особливо підйоми-спуски, а перед Горошовою прогорнуто. Запізднились на годину, але люди не били за то), зустріли нас, як богів з неба, я на таке не звик явно - керівництво-еліта громади, інтелігенція-вчителі-лікарі, і дуже прості люди, багато було жінок старших і літніх, і чоловіків налаштованих оптимістично), без ознак алкоголю, шо дуже приємно, була сцена з колонками. На мій погляд, аби не збрехати, чоловік з триста-штириста. Мені було якось незручно зверху перед ними, але поки виступали професор і депутат, я намагався свої думки КУЛЬТУРНО опанувати, шоб шось потім людям сказати. А люди, ну дуже прості, мені такі більше подобаються, ніж оті шо в кабінетах! Мені дали слово без регламенту, намагався якось то говорити, але в думках були барни-крисюки, і вийшло як завжди, троха сумбурно. Але не освистали, яйцями не закидали, навіть пооплескували, коли я тих уродів називав уродами. Якби там був Барна,, чи хто з його прихильників, ми б його порвали б і в Дністер освятили! Люди дуже хочуть хоч відчувати, шо вони не самі, шо їх хтось підтримує, слухає - це найбільш важливіше для них, вони ДУЖЕ згуртовані, орієнтуються в ситуації, знають шо їм втрачати, і вони не допустять, шоб Дністер загадили. Вони мають собі там роботу на теплицях, а це дуже важко, вдень влітку в жару вони відпочивають на березі Дністра, їхні діти мають перспективу, там вкладена праця їхніх батьків, аби їм не заважали б. До туристів ставляться дуже лояльно, жаба їх не дусить, навпаки, дуже гостинні, ще Маланку можна згадати. 
Потім до мене подзвонила з Заліщик мер Алла Квач, мама ГЕРОЯ Ореста, питалась коли ми будем, вона запросила заліщицьких міських депутатів, активістів (планувалось на 15 годину), але виявилось шо нема чим, бо машина мала в Тернопіль вертатись, і зі сцени мусів просити в людей, і ВІДРАЗУ пару рук піднялось шо довезуть нас!!! то 70 км в один бік напряму городами по отих снігах! Я в шоці! Дякую, вам ГОРОШІВЦІ))) Ви мега круті, завдяки таким небайдужим і Майдан був, і допомога добровольцям! Ви варті ПОВАГИ!
Нам ще накрили стіл - борщ, картопля з рибом і салатом, кава. Було все просто і смачно, і дівчатам я подякував чемно) Ще було щось прозоре в двох мінімальних пляшках, але після мого погляду, їх поставили збоку на підлогу. Якби ще десь мене будуть запрошувати, ПРОШУ, АБИ Я ТОГО БІЛЬШЕ НЕ ВИДІВ!!! Ліпше я буду голодний, крекера собі куплю з цибулею.
Поїхали я і Роман Нитка, професор до таких авантюр не схильний був, хоч якраз і науковця на таку зустріч найбільш актуальна була потреба. Дякую Дмитрові водієві Віто і Василеві за супровід, гарно побалакали про всяке, було цікаво і швидко. Краєвиди там над Дністром суперові, при нагоді, поїдьте якось, не пожалкуєте!
В міській приймальні нас зустріла Мар'яна, і врятувала мою репутацію, показавши правильний напрямок в дуже потрібні двері, а потім, полегшено з нею спілкувався - вона в нашій групі, все шарить, і також проти тих гребль. Потім зустрілись з Аллою Квач, мером Заліщик, з депутатами, науковцями, активістами в залі, десь з 20 чол було. Спланували напрямок роботи мінімально, троха посперечались, дещо узгодили. В них там є нормальні і адекватні, науковці і депутати, і Алла налаштована категорично проти тих ГЕСів. Але є отой алкоголік Шипітко, шо РДА старший, виявляється шо його син міський депутат, ну і мутить там від свого предка, а ще він радник Степана Барни, той шо від БПП в області керує. Отак все докупки і складається, хто тут яничаром-сексотом продається чужинцям!
Машиною мене до автовокзалу і на Чортків поїхав сам, з Угриня домів по снігах, а Романа на поїзд і на Тернопіль, десь посеред ночі мав би добратись. Ось така вийшла поїздка активістів. Державні кошти не були задіяні, все на добровільному ентузіазмі, заради ідеї і правди. Продовження буде....

3 коментарі:

  1. Може приїдете в Чортків,бо тут тупі і темні депутати дали добро на Гес на сереті.

    ВідповістиВидалити
  2. Колись 60-тих роках побудували Касперівську ГЕС, затопивши частину села з прекрасними городами, землями, хатами і садами в селі Лисичники... Ну і що? Стало жити краще? Стало більше електрики, стали кращі дороги, зробили водопровід чи інші цивілізаційні блага? Таке ж зробили на річці Джурин вище Джуринського водопаду на Нирківському луз котрий замулило, у кінці 50-х років. Люди! Нові ГЕС - це відмивання олігархами бюджетних грошей собі в кишеню і нові надприбутки за дорогу електроенергію, за яку вас заставлять заплатити!Толку, користі від таких ГЕС не має ні нам, ні державі, а є тільки одна шкода природі нам і нашим нащадкам!

    ВідповістиВидалити