вівторок, 28 травня 2019 р.

Мистецька резиденція ім.Н.Войтовича 2019

ІІІ Всеукраїнська літня програма  Мистецької резиденції ім.Назарія Войтовича
2 червня о 15.00
Відкриття програми
С.Травневе, Збаразького р-н, Тернопільська обл..
Вул.Дружби 70А

2 червня ми традиційно відкриємо двотижневу Літню програму резиденцій на честь дня народження наймолодшого героя Небесної Сотні – Назарія Войтовича, ім’я якого носить наш центр. Ми разом будемо тренувати власні професійні мистецькі м’язи у проектах про важливе.

*Резиденція заснована ГО Конгрес Активістів Культури та ГО Родина Героїв Небесної Сотні, як проект вшанування імені наймолодшого Героя Небесної Сотні, цим проектом ми практикуємо унікальний спосіб комеморації. У процесі ми вивчаємо біографію Назарія, здебільшого з вуст його родичів та односельчан, де він народився і де знаходиться наша резиденція. За своїх 17 років він усіх дивував ерудицією, яку він набував завдяки підтримці батьків. Кажуть, що у молодшій школі вже вивчав енциклопедію про Космос і частенько розповідав про цікаві факти старшокласникам. Захоплювався історією і прагнув розквіту країни, не міг змиритись з недалекоглядністю людей. Мріяв стати художником, піти шляхом свого батька, мабуть, бачив у цьому свободу та можливість говорити про важливе.

2 червня запрошуємо познайомитись з молодими талановитими митцями, що були обрані за конкурсом для участі у програмі: Ярослав Леонець, Олена Каїнська, Аня Кісла, Катерина Єгорова, Вартан Маркар’ян, Зірка Савка. Наші резиденти з Одеси, Херсону, Полтави, Львова, Харкова познайомлять вас зі своєю творчістю, та поділяться планами на майбутню програму. Куратор програми Людмила Ничай та команда проекту Олександра Стопник, Тарас Доненко, Олександра Павловська презентують документальний фільм про виставку минулорічної програми, що відбулася у Берліні.

Програма триватиме 2-14 червня, 15 червня результати будуть презентовані на виставці у Збаразькому Замку. У процесі програми відбудеться 6 відкритих майстер-класів від резидентів програми. Тож слідкуйте за нашими подіями у Фейсбук за посиланням. https://www.facebook.com/Nazar.Voitovich.Art.Residence/

Програма відбувається за підтримки наших друзів та дружніх державних та громадських організацій: СТОВ Поділля, ГО МЦР Міст, Тернопільської ОДА, Збаразької міської Ради, Травневська загальноосвітня школа ім. Назарія Войтовича.

Контакти для представників ЗМІ:

Олександра Стопник – Комунікаційний менеджер проекту +380673376864

Людмила Ничай – Куратор проекту +380953739231

Нас можна знайти за посиланнями:



Сайт: https://nvair.art/ Сторінка Фейсбук: https://www.facebook.com/Nazar.Voitovich.Art.Residence/

Немає коментарів:

Дописати коментар