понеділок, 21 листопада 2016 р.

НМПУ опікуватиметься юними журналістами

Започатковані цьогоріч новації у навчанні у спеціалізованій школі №2 мають не лише успішний старт, але й логічне продовження навчального процесу у змістовній співпраці із журналістськими організаціями. Відтепер для слухачів курсу «Основи журналістики» буде суттєвою й фахова підтримка незалежної медіа профспілки України. 

Меморандум про співпрацю підписали днями  Голова НМПУ Ігор Чайка та директор Кременецької спеціалізованої школи №2 Віктор Валігура.
Підписання меморандуму з незалежною медіа-профспілкою України відкриває для школярів широкі перспективи для подальшого отримання професійних навичок та володіння сучасними медійними інструментами, участі в семінарах, тренінгах та майстер-класах під егідою НМПУ, а також знайомства з провідними українськими журналістами.
Кременецька спеціалізована школа №2 стала другим учасником проекту співпраці з НМПУ в Україні. Першим підписантом-учасником проекту стала Миколаївська загальноосвітня школа № 7, Меморандум про співпрацю з якою був підписаний наприкінці жовтня.
Голова НМПУ Ігор Чайка у профспілці від 2003 року. Свого часу був  засновником та керівником Чернігівської незалежної медіа-профспілки. Ігор Чайка є продюсером та режисером на студії TIME PRODUCTION (Київ), керівник ГО «Студія медіа-проектів «Вартові демократії». Автор статей для всеукраїнського тижневика «День», Інтернет-видання та журналу «Телекритика», сайту ІМІ (Інститут масової інформації). Співавтор посібників: «Журналістські розслідування», «Економічна журналістика», «Техніка репортажу», «Техніка інтерв’ю», ІМІ, 2004-2006 рр. Автор, продюсер та режисер документальних фільмів і телевізійних проектів, створених ГО «Студія медіа-проектів «Вартові демократії» та Студією TIME PRODUCTION.  
Варто додати, що подія відбулась в рамках заходу, присвяченого пам'яті видатного польського правника та публіциста Станіслава Мікке «Право на пам'ять» , організованого у рамках мандрівного фестивалю Docudays UA, котрий провели у Кременецькому краєзнавчому музеї.

 Вікторія ІВАНИЦЬКА
газ."Діалог", 18 листопада

Немає коментарів:

Дописати коментар