середу, 30 листопада 2016 р.

Про національну ідею і реформи

Часто наші політики, занудьгувавши від дискусій на рівні «сам дурень», починають шукати рятівну «національну ідею», яка об'єднає країну.

Шукають-шукають ... і не знаходять ніяк. Думають, що людей об'єднає загальна ідея. Та, ні, людей об'єднує спільна робота. І спільні цінності.


Ось і почніть з того, щоб створити такі умови, коли країна буде продавати на експорт не колоди, а меблі; не руду, а вироби з металу; не насіння соняшнику, а масло і маргарин; не зерно, а макарони і печиво ... А імпортувати для цієї  загальнонаціональної справи технології і фахівців. Ось і робота всім буде.

А під цей експорт-імпорт якраз і безвізовий режим був би дуже до речі - щоб легше було укладати контракти і шукати ринки збуту .. І обєднуючі цінності відразу знайдуться - захист усією силою держави права власності людей праці і виконання контрактів, повагу до гідності робочої людини, виховання молоді, яка пишається своєю країною і готова захищати її незалежність і суверенітет.

І попутно з'являться "самі собою" незалежний суд, чесні чиновники, і преса, яку цікавлять не скандали, а життя країни.

А ці зміни в житті країни і будуть справжньою реформою - реформою власності і праці в інтересах трудящих, а не їх експлуататорів (на жаль, забута термінологія!).
Nikolay Kozyrev

Немає коментарів:

Дописати коментар