пʼятницю, 4 листопада 2011 р.

Народному депутату – тернопільську зарплату!


У Тернополі відбувся пікет представників профспілкових організацій Тернопільщини. Тотальний наступ на права громадян законодавчою і виконавчою державною владою – головна причина, яка вивела людей на вулицю.

Як зауважив голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний, сьогодні можновладці зазіхнули на права та гарантії своїх співвітчизників, пропонуючи в бюджеті на 2012 рік режим бюджетної економії. А це знову урізання пільг і гарантій,  зменшення заробітної плати для працівників бюджетної сфери, підвищення плати за енергоносії, а відтак і збільшення вартості комунальних послуг.
– Сьогодні ми повинні сказати своє слово, що ми не допустимо прийняття такого закону. І повинні запитати себе і цих можновладців: до яких пір буде дискримінація в оплаті праці працівників бюджетної сфери, до яких пір тисячі українців, в тому числі наших земляків – тернополян, виїжджатимуть за кордон за кращими заробітками і кращою долею, і скільки часу ми ще будемо боротися за виживання, а не жити у своїй рідній державі. Питання не риторичне, тому даю  на нього однозначну відповідь. А доти будемо так жити, допоки будемо мовчазно спостерігати як нас обкрадають, – заявив Андрій Присяжний.
Найчисельнішим представництвом на пікет вийшли члени профспілки працівників освіти. Були тут також освітяни, держслужбовці, воїни-афганці та ветерани ядерних випробувань. Із представників влади до протестувальників вийшов лише голова обласної ради Олексій Кайда.

Немає коментарів:

Дописати коментар