суботу, 19 листопада 2011 р.

FEMEN та Степан Барна


 

“Сьогодні пройшла робоча зустріч між депутатом Тернопільської обласної ради Степаном Барною та лідером жіночого руху FЕMEN Олександрою Шевченко. На зустрічі головною темою стала організація спільних акцій під робочою назвою “Без краваток та бюстгальтерів...”” - саме таку новину ми можемо прочитати в найближчому майбутньому на новинних порталах, а можливо навіть побачити у вечірньому випуску новин якогось зі загальнонаціональних каналів. Це не фантастика і не жарт - це можлива банальна реальність.
Поясню чому. Декілька фактів наведу спільності цих політичних феноменів:
  • І Степан Степанович і дівчата з голими грудьми торують собі шлях в політику тим, що в них є - харизмою, красою, вдалими чи не дуже меседжами до народу. Іноді навіть складається таке враження, що їм подобається сам рух до політики,ніж сама політика;
  • Степан Барана та рух FЕMEN є опозиційним до діючої влади. Скажу навіть більше - народження таких політичних брендів не можливе під крилом влади. Народу потрібні свої “робінгуди”, “рупори мас”.
  • Ні в Барни ні в сестер Шевченко нема своєї партії, що робить їх дуже цікавими з точки зору майбутньої парламентської кампанії;
  • Київські дівчата, насправді, окрім показу своїх грудей, займаються справжнім захистом жінок (вони просувають закон, за яким під кримінальну відповідальність підпадатиме не тільки повія, але і її клієнт). Степан в свою чергу в погонні за дармовим піаром зробив вже цілу купу хороших справ!
  • Але як на мене, то найголовнішим об’єднуючим фактором є механізм їхнього піару - соціальні мережі та нові медіа.
І саме на цьому я б хотів зупинитись трошки більше. Олександра та Степан стали пізнаваними людьми через інформаційні приводи, які вони створювали. А в розповсюдженні інформації, про ці події, головну роль відіграли саме соціальні мережі та нові медіа. Блог Степана Барни вже читає більше людей ніж підписка газети “Тернопіль Вечірній” напевно... Завдяки Facebook, Twitter, своєму блогу та сайту  дівчата зробили рух інтернаціональним! Цим вони показали, приклад для всіх і скоро політик який спілкується зі своїми виборцями через соціальну мережу буде
нормою в Україні.
А от ми, звичайні громадяни маємо зрозуміти, що механізм соціальних мереж має стати зброєю не тільки політичного піару, але й виборця. Бо тепер кожен може спитати в Барни, що він зробив для своїх виборців і вимагати фото та відео підтверджень добрих справ депутата. Так само як київські журналісти будуть питати про те, що роблять дівчата з голого руху в Шуфрича в кабінеті.

Депутати спокушенні безкоштовним піаром скоро масово помчаться в соц. мережі. Вони наблизяться до нас на відстань витягнутої  руки і тоді з’явиться можливість не тільки дати їм в обличчя, але й спитати - що ви зробили для народу пане депутат?!

Немає коментарів:

Дописати коментар