пʼятницю, 25 листопада 2011 р.

Як оцінюють роботу депутатів обласної ради?





За більш ніж річну діяльність проекту «Твій місцевий депутат» уже можна говорити про певний результати. Факт очевидний, адже на сайт регулярно надходять коментарі від громадян, що можуть не боячись висловити свою думку про будь-якого політика. «Якщо люди  активно дописують свої думки щодо роботи  політиків, то проект вдався, адже за мету ми ставили якраз розширити вплив громади на місцеві політичні процеси через здійснення громадського моніторингу діяльності місцевих депутатів та покращення доступу громадян до інформації про роботу місцевої влади. – стверджує Володимир Ханас, відомий тернопільський громадський діяч, головний упорядник та організатор-координатор проекту «Твій місцевий депутат».

Станом на 23 листопада 2011 року на сайті роботу депутатів Тернопільської обласної ради прокоментували 83 рази – саме стільки відгуків залишили відвідувачі. Непоміченою не залишилась ні одна із представлених в обласному парламенті фракцій. Найбільшу кількість коментарів прогнозовано отримала найчисельніша «свободівська» фракція – 35, з них 22 позитивних та 2 негативних. Фракція позафракційних, в котру входить лише один депутат, на другому місці щодо коментарів -20, з них 11 позитивних та 4 негативних відгуки. Третє місце із значним відставанням розділили між собою фракції Партії регіонів та Народної партії – по сім коментарів, але якщо у «регіоналів» є 3 позитивних відгуки то у «литвинівців» лише негатив. Так само жодного позитивного відгуку за свою каденцію не заслужили від виборців «нашоукраїнці», котрі разом із фракцією «УНП» (1 позитивний відгук) набрали по 5 відгуків. Найменш коментованими виявились «єдино центристи» - лише чотири коментаря, з яких 1 позитивний та 3 негативних.
Що стосується безпосередньо самих депутатів, то найбільш цікавим для виборця безперечно є Степан Барна, котрий пройшов у раду по списках «НУНСу», але на даний момент залишається єдиним позафракційним депутатом тернопільського обласного парламенту, його діяльність відображена у 20 коментарях, більше половини із них - 11 - мають позитивне забарвлення. Йому на п’яти із 11 відгуками  наступає «свободівець Володимир Бобко, котрого без сумніву можна вважати найпозитивнішим депутатом Тернопільської обласної ради – всі 11 відгуків із знаком «плюс». Замикає трійку найпопулярніших обласних представників громади Олексій Кайда, котрий за час каденції став справжнім виразником інтересів Тернопільщини, у нього із 8 відгуків лише один негативний від «Батьківшини», щоправда було б дивно, якби політичні опоненти зробили комплімент голові обласної ради від ВО «Свобода».
Загалом можна сміливо стверджувати що проект «Твій місцевий депутат» на Тернопільщині відбувся, громада дійсно слідкує за роботою своїх обранців та активно оцінює їх діяльність. Щоправда невідомо чи контактують виборці із своїми депутатами в режимі «оф лайн», але на сайті можна знайти координати депутатів на випадок такої потреби.


Немає коментарів:

Дописати коментар