суботу, 26 листопада 2011 р.

Стиль життя франківських депутатів

Доброго часу дня! Сьогодні хотілось би вкрасти у Вас трохи часу, щоб розповісти невелику історію на тему "Стиль життя наших можновладців" (або ж інша назва: "Роблю що хочу бо я є закон!"). Отже, почнемо.
Були у мене сусіди. Ми жили над ними, а вони під нами. Злого одне одному ніколи не робили, а коли щось не так виходило то вміли перепросити. Вона - дочка Зборовського Олексія Адамовича (депутат від "Нашої України" Івано-Франківської міськради та колишній власник "Ласощів"), я - звичайна людина яка не виділяється з натовпу. 
І ось, одного разу, затіяли наші сусіди ремонт...

 На перший погляд - звичайна справа. Але те, що мало бути (за словами моїх сусідів) звичайним косметичним ремонтом, переросло у тотальне перепланування квартири. Майже усі стіни були знесені та перенесені в інші місця. Варто зазначити, що будинок австрійський, а отже - всі без винятку стіни підтримують без того ображену дерев'яну покрівлю. Стіни вкрилися численними тріщинами, почала ходити плитка у ванній та кухні, відставати штукатурка. Спершу ми намагалися залагодити питання з сусідами (адже на період ремонту вдома їх не було, тому все могло бути просто непорозумінням), однак, як виявилося, діалог з нами в їх плани аж ніяк не входив. 

Але проблема стояла гостро: навіть кожен школяр знає що стіни в повітрі це фантастика, а одного дня прокинутись на 2-му (замість 3-го) поверсі не надто хороша перспектива.
Зважаючи на вищезазначене ми почали звертатися в різноманітні інстанції (ЖЕКи, прокуратуру, архітектуру і т.д.) щоб якось (мирно чи через суд) залагодити проблему і якнайшвидше повернутися до звичного нам спокійного життя. Однак це нічого не дало. Лише почувши прізвище «Зборовський» всі опускали очі і або відмовлялися будь-що робити, або намагалися кудись нас перенаправити (подалі від себе). Впродовж майже двох місяців з боку влади (усієї, за винятком прокуратури) не було зроблено НІЧОГО. Взагалі. 
Втім, за сприяння Прокуратури у нашому домі було проведено технічну експертизу, яка підтвердила факт руйнування внаслідок перепланування вчиненого під нами. Однак, це не дало явного результату, адже після розмови Зборовського з головою організації, яка проводила експертизу (Науково-Дослідницький інститут "ПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ") висновок було ПЕРЕПИСАНО на користь Зборовського.
Звернемося до історії. З усної згоди, декілька років тому ми з сусідами добудували балкони (великі та просторі) які не значились ні в яких документах. Нещодавно, пан Зборовський написав на нас скаргу, буцімто ми самовільно його побудували, без їх згоди, а вже за декілька днів до нас прийшла комісія інспекції архітектури в складі аж 4-ох чоловік (що, між іншим, вдвічі більше аніж приходило на наші численні скарги впродовж трьох місяців). Ну, подуркували, дружно згодилися що я - страшна людина і не даю спокійно жити Зборовській, залишили повістку і радісно пішли. Справедливо, чи не так? В результаті, Зборовський намагається довести що саме будівництво балкону призвело до "руйнування його помешкання та вимушеного перепланування".
Всі ми розуміємо що це маячня, та хто переможе в цій, на перший погляд очевидній, справі? Не знаю. Також нещодавно мені стало відомо, що скоро пан Зборовський планує висувати свою кандидатуру на вибори, та чи він справді є такою людиною, яка може відігравати важливо роль в нашому житті? Навряд. Втім, час покаже.
А тепер невеличке прохання: якщо Вам справді небайдужа моя історія, поділіться посиланням на неї з іншими в соц. мережах або ж порадьте щось, адже такі випадки не поодинокі, і, певно, час вже припинити таке свавілля!
Моя пошта: alexander.pankiv@mail.ua
Олександр Паньків

4 коментарі:

  1. А завтра вийде на майдан і буде клястися у любові до України

    ВідповістиВидалити
  2. У нас те саме. Буквально на днях приходжу до давньої знайомої, каже що має велику гризоту. Їй місцева рада забрали землю, буцімто не годиться вирощувати моркву в населеному пункті. Подала до суду, два роки адвокат писав заяву, у суді нема заяви, адвокат з депутатом тепло ручкаються.

    Для жінки городина було все. Вкладала себе повністю бо інвалід по зору, на роботу не беруть, доводиться буквально повзати по землі.

    І що там зараз? Нарочисто пафосний жилий будинок, злі собаки, величезна огорожа.

    "Депутат" в Україні це якась пошесть!

    ВідповістиВидалити