суботу, 26 листопада 2011 р.

Тернопіль поминає жертв Голодомору. План заходів


У суботу, 26 листопада, на Тернопіллі, як і на всій території держави, передбачено приспущення державних прапорів, буде внесено зміни до програм теле- і радіоканалів, обмежено проведення розважальних заходів. Пропам’ятні заходи пройдуть в усіх районах області.
У храмах Тернопілля пройдуть Поминальні Богослужіння.

О 15.00 год. відбудеться відкриття оновленої тематичної експозиції в обласному музеї політв’язнів та репресованих (вул.Коперніка, 1).
О 15.20 год., на Театральній площі Тернополя розпочнеться формування «Хреста пам’яті», в рамках акції «Запали свічу». Символічних хрест, викладений із лампадок та свічок, матиме розміри 13 на 20 метрів.
О 16.00 год. учасники акції «Запали свічу» хвилиною мовчання вшанують пам’ять жертв Голодомору. О 16.01 год. розпочнеться запалення свічок.
Обласна влада закликає усіх небайдужих краян засвітити у цю хвилину вогники свічок на підвіконнях своїх домівок, об’єднавшись таким чином із людьми, які зберуться на Театральній площі. Після цього учасники зібрання вирушать до Церкви Різдва Христового, де, біля пам’ятника загиблим від Голоду 1932-1933 років, відбудеться панахида.
О 17.30 год., в приміщенні українського дому “Перемога” відбудеться концерт-реквієм.
Крім цього, у закладах культури та освіти пройдуть читацькі конференції, тематичні вечори, уроки пам’яті, лекції присвячені голодомору та політичним репресіям.
Долучилися до вшанування пам’ять жертв Великого Голоду й громадські організації – з ініціативи Спілки Української Молоді в Україні. З 7 год. 25 листопада по 16 год. 26 листопада триває акція «Сопричастя», яка передбачає 33-годинне добровільне утримання від їжі, добру справу та спільну молитву. Також члени СУМ в Україні провели в Тернополі презентацію книги «Зернятко надії» – першої збірки художніх творів для дітей про Голодомор.

Немає коментарів:

Дописати коментар