понеділок, 14 листопада 2011 р.

Перед Верховною Радою вилучили частину тиражу збірки експертних аналізів і коментарів, яка критикує Закон «Про захист суспільної моралі»


Чергове свавілля української влади! У Києві вилучили частину тиражу збірки експертних аналізів і коментарів, які критикуютьЗакон «Про захист суспільної моралі», про це повідомляє активістГромадської кампанії проти встановлення цензури ЗМІ і мистецтва, голова правління Правозахисного центру «Поступ» Костянтин Рєуцький.

В рамках акції проти нової редакції Закону «Про захист суспільної моралі» правозахисники Костянтин Рєуцький і Михайло Каменєв здійснили спробу презентувати збірку експертних аналізів і коментарів «Аргументи проти», які критикують чинний закон. У брошурі представлені матеріали експерта Ради Європи, Професора Гентського Універсітету Дірка Ворхофа, виконавчого директора Української Гельсінської спілки з прав людини Володимира Яворського, викладача Універсітету Дубліна Костянтина Дегтярьова, інтерв'ю письменників Сергія Жадана,  Юрія Андруховича, Ірени Карпи та Дмитра Лазуткіна.

Люди в штатському спробували перешкодити підготовці презентації вже біля входу до Верховної Ради, проте для вилучення книги приводу не знайшлося. Михайла Каменєва, який представляв ініціативну групу противників закону, вдруге зупинили перед самим початком парламентських слухань. Міліція вимагала негайно здати наявний при собі тираж книги. Ніякі аргументи про протизаконність дій правоохоронців не подіяли. Перед входом до залу засідань у правозахисника було вилучено 50 примірників книги «Аргументи проти».

Очевидно, що влада настільки боїться критики, що готова йти вжити будь-які заходи для того, щоб думку правозахисників і письменників, які активно критикують неконституційність Закону «Про захист суспільної моралі», так і не було почуто.

Дана публікація, що включає експертну оцінку Закону «Про захист суспільної моралі», як і раніше доступна на сайті Правозахисного центру «Поступ» за цим посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар