пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Мандрівний Docudays UA в Тернополі відкриє фільм "Яма"

У Тернополі стартує 12 –й Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.
Цього року фестиваль відкриє чеський фільм «ЯМА».Про це повідомив регіональний координатор фестивалю Володимир Ханас.
Перегляд фільму відбудеться 26 листопада о 15.00 в Тернопільській обласній бібілотеці для молоді (вул. Коперника,17). Вхід вільний.

Стрічка стала фаворитом глядачів XІІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA і отримала «Приз глядацьких симпатій» в березні  цього року. У «Ямі» йдеться про українську сім'ю, яка чинить опір міській забудові. Наташа Юрченко жила у маленькому селі, доки забудовники не вирішили зайняти цю місцевість. Її сім’я чинила спротив забудові, а тепер опинилася в пастці поміж висотних будинків. Наташа хоче боротися за свій дім, але в її родині назрівають конфлікти. Як далеко вона піде заради рідної домівки? Кінопортрет п’яти років життя однієї надзвичайної родини в сучасній Україні творив відомий чеський режисер Іржі Стейскал. У листопаді Їржі побував на Тернопіллі  і студенти Теребовлянського вищого училища культури та юридичного факультету ТНЕУ мали унікальну нагоду не лише переглянути фільм а й поспілкуватись з автором. 

Місцевий партнер відкриття "Молодіжний центр розвитку "МІСТ". Модератор обговорення Христина Біла. Відгук студентки юридичного факультету ТНЕУ Олі Зарішняк, можете прочитати за ланкою.


Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні 

Немає коментарів:

Дописати коментар