четвер, 26 листопада 2015 р.

Мандрівний Docudays UA стартував у тернопільській бібліотеці


 Вчора у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбулось відкриття  Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. На трансляцію стрічки «Яма» чеського режисера Їржі Стейскала  завітали студенти юридичного факультету ТНЕУ (спеціальність «Психологія та соціальна робота»).
     Завідувачка відділу обслуговування учнів 5-11 класів Ірина Маруняк привітала учасників кінопоказу, а також представила почесних гостей – керівника Тернопільського адаптаційного чоловічого центруВолодимира Ханаса і головного спеціаліста управління містобудування, архітектури та кадастру Руслана Дацюка.  Молодіжний центр розвитку «Міст», з яким бібліотеку поєднує тісна співпраця, на заході представляла психолог Христина Біла. 
      З історією Docudays UA студентів ознайомив представник від оргкомітету фестивалю  Володимир Ханас. Він також розповів про те, як хоробрість та безмежний оптимізм киянки Наташі  надихнули культового  чеського режисера Їржі  Стейскала на створення стрічки «Яма». Пан Володимир зазначив, що фільми, представлені на фестивалі, створені не для забави, а для глибоких роздумів. Вони допомагають людині збагнути оточуючих і самого себе.

      Двогодинний перегляд  стрічки породив жваву дискусію серед глядацької аудиторії. Хтось із студентів навіть провів паралелі між садибою головної героїні Наталії Юрченко та сьогоднішньою соціально-правовою ситуацією в Україні.
      А тим часом, фестиваль документального кіно продовжує свою мандрівку Тернопіллям. Колектив бібліотеки бажає всім його учасникам гарного перегляду, а також стійкості та витривалості у боротьбі за власні права.
Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар