середу, 11 листопада 2015 р.

"Яма" в Теребовлі

Сьогодні Теребовлю відвідав відомий чеський режисер-документаліст, фотограф і просто непересічна особа - Їржі Стейскал. Студенти Теребовлянського вищого училища культури отримали чудову нагоду переглянути повнометражний документальний фільм "Яма" і поспілкуватися з автором.
Короткометражна версія фільму з тією ж назвою визнана у 2011 році одним з найуспішніших чеських документальних фільмів за кордоном й отримала низку премій та призів на кінофестивалях Європи - від Португалії до Польщі. Сам фільм - 5-ти річна історія життя української родини , історія їх боротьби за власну територію. Попри певні технічні нестиковки - найкращою нагородою Їржі у Теребовлі стали бурхливі овації після демонстрації фільму та автограф-сесія після обговорення.
Як згодом зізнався сам Їржі : - "така сесія була в моєму житті вперше. Завтра Їржі чекають у гості студенти юридичного факультету ТНЕУ. Показ відбувся в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у 2015 році в Тернопільській області.



Немає коментарів:

Дописати коментар