суботу, 28 листопада 2015 р.

«Синдром акваріума» в Бучачі

5 грудня (субота) о 17.00 письменники Олексій Чупа та Вікторія Амеліна зустрінуться з читачами в Бучачі. Автори презентують свої романи «Акваріум» та «Синдром листопаду, або Homo Compatiens», що вийшли у серії сучасної української інтелектуальної прози «Вітражі» харківського видавництва «Віват». Організатори зустрічі Літературний центр імені Агнона спільно з «Їздець» та  VIVAT Publishing Ltd.


Місце презентації  - кав'ярня "Lavazza".

Романи «Акваріум» та «Синдром листопаду, або Homo Compatiens» дуже різні, як і їхні автори – і водночас дуже схожі, бо по-різному шукають відповіді на одні й ті питання. Диктатури, революції, теракти, війни. Це відбувається так далеко – і в той же час зовсім поряд із нами. Чи може людина щось змінити, або ж вона лише дрібна комашка, що тішиться ілюзією свободи, дивлячись на світ через скло акваріума? Чи можна й чи треба співчувати іншим – особливо, якщо ці «інші» далеко, і ми не поділяємо їхні переконання? Відповіді на ці запитання Вікторія Амеліна та Олексій Чупа шукатимуть разом зі своїми читачами.

Основною метою діяльності головного організатора зустрічі, Літературного центру імені Аґнона, який був заснований у липні 2015 року, є повернення літературної ідентичності Бучачу через постать Нобелівського лауреата з літератури, уродженця Бучача - Шмуеля Йосефа Аґнона.

Літературний центр імені Аґнона розвиває проекти у таких напрямках, як:
- літературні зустрічі та презентації книг;
- діяльність літературного клубу;
- літературні мандрівки Бучачем;
- освітні лекції;
- перекладацькі та видавничі проекти;
- проекти літературних обмінів.

Тетяна ІВАНІЦЬКА

Немає коментарів:

Дописати коментар