понеділок, 30 листопада 2015 р.

В засніжених Пісках неспокійно, стріляють…


Волонтери Донбасівського відділення групи «Схід та Захід єдині», у важких, вже можна сказати зимових умовах минулого тижня здійснювали довезення вантажів до передової у Пісках, Опитному, на «Шахту» коло населеного пункту Бутовка, «Спартак» та на інші позиції.
Кординатор групи по зоні АТО Едуард Хатмуллін провів корективи в постачання військ вже з зимовим переліком допомоги. Зараз наші побратими працюють в очікуванні 21-го рейду групи на Донбас. Василь Конько на західній Україні завершує підготовку до відправки транспорту рейду. Шумські хлопці з Володимиром Каніщевим на чолі закінчили виготовлення вантажу «Тушонки Козацької» для  рейду  двадцять один (читай попередні репортажі). Завтра старт.
На буремному бойовому Донбасі настрій в наших побратимів високий, група не зважаючи ні на політичні перипетії, ні на погодні умови, ні на обстріли та провокації противника  продовжує нелегку роботу. Так на напрямок Пісків, Водяного, Опитного, «Шахти» Путилівська що біля населеного пункту Бутовка, «Спартак» 26 листопада виїзджав Володимтир Авдєєв. Наш координатор по зоні АТО Едуард Хатмуллін по маршруту на Авдіївку і інші населені пункти . Як завжди автомобілі групи вперто долають кілометри рокадних фронтових доріг до наших добрих друзів, бійців та командирів зі з’єднань якими ми опікуємось. Окрім допомоги волонтери завжди привезуть тепле слово, цікаву історію та найбільше цінується те що хлопців на передових опорних пунктах не забувають.




































Недарма і Василь Конько, і Едуард Хатмуллін та усі інші наші побратими так ретельно наголошують постійно, холод, дощ, сніг, слизька дорога на театрі воєнних дій, не завада справжньому бойовому волонтеру. На минулому тижні ми довезли військам: теплі речі, бойові «розгрузки», військову форму, тактичні ліхтарі, тактичне взуття це (по потребі), маскувальні сітки на бронетехніку, медикаменти, польовий генератор електричного струму, бензопили, овочі (картоплю, буряк, моркву, цибулю), мінеральну воду, макарони, крупи, цукор, хліб, пиріжки ну звичайно ми поділились усім іншим що є в нас на складі. А загалом список нашої допомоги стандартний, постійний читач знає що автомобілі групи виходять на марші заповнені і картоплею, і тушкованим м’ясом і тими речами що замовляють хлопці. Справа забезпечення військ для нас це вже постійна робота яку ми взвалили на себе добровільно. Це так би мовити справа честі, а не «туристичне атошне хоббі» як в декого. Наші побратими і в західній Україні, і на Донбасі та й в центральній Україні на свій страх та ризик потягнули за свій кошт великий фінансовий тягар, пов’язаний з волонтерською роботою. Допомога наших благодійників суттєво допомагає та покращує становище, тому ми не опускаємо руки. Але, державній тиловій машині потрібно якомога швидше реформовуватись, уроки та досвід війни на те і є щоб їх вивчати та покращувати забезпечення військ як  якісно так і кількісно. Минулого тижня до нас на фронт завітали волонтери зі Львова з групи «Допоможи фронту» а також з самооборони, наші друзі Любомир, Іван, Ярослав. Тісна співпраця це кредо нашої групи. Разом з Едуардом Хатмулліним вони проводили довіз волонтерської допомоги яку привезли на фронт.
Щодо ситуації на фронтовій лінії, то ворог не дає спокою нашим військам на позиціях в Пісках, Опитному, «Шахті», «Спартаку» постійно йдуть обстріли з стрілкового озброєння, АГСів, протитанкових гранатометів і подекуди з калібрів що вже давно б мали бути глибоко в тилу.
Та попри це все, незважаючи ні на які труднощі та небезпеку волонтери нашої групи виконують свою нелегку роботу на фронті.
Дорогі благодійники групи «Схід та Захід єдині» усі бійці в яких побували наші волонтери щиро дякують вам за допомогу. Група і надалі буде робити все можливе щоби забезпечувати наших героїв, там на передовій, усім необхідним. Тому як завжди чекаємо і від вас розуміння та підтримки нас у нашій діяльності. Постачання з’єднаннь та підрозділів навіть волонтерами у рази зменшилось, тому просимо вас бути не байдужими. Допоможемо армії разом. Про чергові марші та рейди групи «Схід та Захід єдині» трохи згодом, слідкуйте за повідомленнями на сторінці.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині»

(фото Володимира Авдєєва та Едуарда Хатмулліна)

30 листопада 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар