середу, 25 листопада 2015 р.

Кіноаматор з Луганщини знімає фільми про УПА в Західній Україні

     

Кіноаматор зі Сватового, виконувач обовязків голови Луганської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Євген Дзюба разом з однодумцями фільмує аматорські стрічки про УПА. Так уже відбулась премєра частини «УПА-Схід: сонце України зійде на Заході».

На Тернопіллі йому взялись допомагати голова нашої «Просвіти» Петро Шимків, голова обласної організації СОУ Олександр Варакута, багатолітній політв’язень та ветеран Визвольних змагань Ігор Олещук та інші небайдужі. Будуть залучені і наші науковці для експертної допомоги. Особисто я, також взяв участь у робочій нараді що відбулась у приміщенні тернопільської «Просвіти» 24 листопада 2015 року з цього приводу.

Присутні обмінялись думками та баченням такої потрібної справи як аматорські фільми про УПА. Адже згодом Євген Дзюба планує їх показ серед своїх земляків луганчан, справа вельми потрібна, зважаючи на їх стереотипи на нашу історію особливо про ОУН та УПА. Якщо показ серйозних історико-документальних фільмів на цю тематику комерційними каналами «дуже» мінімальний, то можливо отаким побитом ми трохи змінимо становище на краще. Така справа, на мій погляд вельми потрібна…

Ігор Крочак, військовий історик (фото автора)


25 листопада 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар