четвер, 5 травня 2011 р.

В Тернополі памʼять героїв УПА вшанують супермарафоном на 100 кілометрів

Організатори традиційного на Тернопільщині супермарафону на 100 кілометрів, розпочали прийом заявок від бажаючих взяти в них участь. Забіг відбуватиметься 21-22 травня, та буде присвячений Святу Героїв.
   Марафон пройде за вже провіреним маршрутом Тернопіль-Зборів-Козова-Тернопіль, — розповідає голова суддівської колегії змагань Роман Задорожний. — Цей маршрут попередніми учасниками було визнано як оптимальний, адже тут фактично неможливо заблукати. До того ж частина дороги, яку традиційно долають вночі не завантажена автотранспортом, відповідно – безпечна.




Найкращі бігуни, додали 100 кілометрову дистанцію менш ніж за 10 годин. Однак, за правилами супермарафону, його переможцями стають всі, хто подолає дистанцію бігом або хотьбою за 24 години. Саме тому, у змаганнях традиціно беруть участь люди різноманітного віку. Його переможцями ставали як шістнадцятирічні дівчата-підлітки, так і пенсіонери. Так само широка географія учасників забігу. Окрім тернополян, на змагання традиційно приїжджає молодь з інших регіонів України, а минулого року змагання вийшло на міжнародний рівнь. Переможцем став мешканець Санкт-Петербурга, відомий блогер Геннадій Логвиненко. 
   Окрім унікальної дистанції, та незвичної системи визначення переможців, тернопільський супермарафон має ще одну особливість. Його переможців не нагороджують жодними цінними призами, — продовжує Роман Задорожний. — Фактично марафон не є традиційними змаганнями з метою перемогти когось. Тут кожен змагатиметься перш за все з собою. Гасло забігу: „Знайди героя в собі”.
Аби зголоситися до змагань, потрібно подати заявку довільної форми на електронну адресу - romko@fm-ukraine.com, або зателефонувати до організаторів за телефонами – (067) 3512637, або (097) 933 02 85.
Довідково:
Забіги на 100 кілометрів у Тернополі почали відбуватися за ініціативи місцевих туристів у 70-х роках минулого століття. В часи перебудови їх не проводили. Тернопільський турклуб "Кристал" відновив супермарафон у 1997 році. Відтоді його проводять наприкінці травня і присвячують Святу Героїв. Організацією заходу займаються низка громадських організацій міста: клуб активного відпочинку «Файні мандри», туристичний клуб ”Кристал”, Асоціація велосипедистів Тернополя, ВО "Тризуб" ім.Степана Бандери, ТОО „Молодіжний Націоналістичний Конгрес”, НСОУ „Пласт” за підтримки Управління у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Тернопільської міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар