середу, 11 травня 2011 р.

Досягнута справедливість.

12 квітня 2011 року колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу Тернопільської міської громадської організації "Адаптаційний чоловічий центр" на ухвалу судді Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 09 липня 2010 року про відмову у відкритті провадження у справі за її позовом до голови Микулинецької селищної ради Теребовлянського району Тернопільської області Вавруха Романа Михайловича, Микулинецької селищної ради Теребовлянського району Тернопільської області про оскарження відмови у доступі до відритої інформації та порушення адміністративного провадження з питань невиконання вимог в отриманні інформації. У поданій апеляційній скарзі ТМГО «Адаптаційний чоловічий центр» просить дану ухвалу скасувати, а справу направити до суду першої інстанції для продовження її розгляду, покликаючись на порушення норм процесуального права та необхідність розгляду заявленого ним позову за правилами адміністративного судочинства.
Тому заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи та доводи апелянта у їх сукупності, колегія судців зробила висновок, що подана апеляційна скарга є підставною і підлягає задоволенню.
З матеріалів справи вбачалось, що позивачем оскаржуються дії і бездіяльність органу місцевого самоврядування та її посадової особи, що свідчить про наявність публічно-правового спору, який згідно із зазначеними нормами закону підсудний місцевому загальному суду як адміністративному суду.
З огляду на викладене колегія суддів переконана, що в цій справі існує порушення норм процесуального права, що призвело до неправильного вирішення питання. Відтак, оскаржувана ухвала підлягає скасуванню, а справа за позовом Тернопільської МГО "Адаптаційний чоловічий центр" поверненню до цього ж суду для продовження її розгляду зі стадії відкриття провадження в адміністративній справі.

Немає коментарів:

Дописати коментар