суботу, 14 травня 2011 р.

У Тернополі відкрили виставку робіт "Зупинимо гепатит С"

Виставку картин на тематику гепатиту відкрили 11 травня у приміщенні ЦДМІ ім. О.Довженка. Картини експонуватимуть до 22 травня.
Експозиція виставки містить кращі роботи учасників міського конкурсу „Зупинимо гепатит С”, що проходив у рамках проекту „Підтримка Громадської ініціативи профілактики і вилікувань від гепатитів „FAQ Гепатит”” творчого молодіжного об`єднання „Нівроку” за підтримки міського управління культури та мистецтв.
- Конкурс дитячої та юнацької творчості проводитимуть у два етапи. Перший уже завершився і як результат – маємо виставку. Презентовані сьогодні роботи – визнані кращими на цьому етапі, - розповідає керівник проекту Володимир Ханас. – Їх є 34. Якихось обмежень щодо участі у конкурсі ми не висували. І навіть зараз серед представлених робіт є такі, які не зовсім відповідають вимогам до конкурсу. До прикладу, ті, на яких зображено алкоголь. Адже він не спричинює гепатиту. Щоправда, може призвести до ускладнення в уже інфікованої людини. Для нас це стало ще одним сигналом того, що інформації про гепатит насправді замало і потрібно більше працювати з населення у цьому напрямку. До речі, наразі триває Інтернет-голосування за кращий плакат на сайті http://twtpoll.com/yym9dy.
Після завершення експозиції у центрі молодіжних ініціатив, роботи покажуть й у інших закладах. Зокрема, є пропозиції від Центру "АнтиСНІД", арт-клубу „Коза”, можливо будуть виставки й у бібліотеках Тернополя.
- Другий етап конкурсу завершиться виданням брошури, - продовжує пан Володимир. -
 До неї увійдуть роботи, які журі визнає кращими.
Окрім того, є задумки щодо створення плакату чи листівки. Відібрані роботи, за словами керівника проекту, будуть представлені уже не у такому вигляді, у якому їх можна побачити наразі на виставці.
- Переможці останнього етапу отримають подарунки, - додає чоловік. – У нас поки що два задуми, як же саме відзначити найкращі роботи. Зокрема, роботи переможців матимуть подальший „розголос”. Щодо іншого задуму, то це наразі сюрприз.

Немає коментарів:

Дописати коментар