суботу, 7 травня 2011 р.

Червоний прапор – це символ сталінського реваншу

Заява голів Тернопільської,  Івано-Франківської, та Львівської обласних рад
Олексія Кайди, Олександра Сича та Олега Панькевича
 Червоні прапори нерозривно пов’язані із масовим насильством, державним терором і комуністичним геноцидом. Для України – це символ її поневолення та тотального нищення Нації.
Піднімати такі прапори – означає схвалювати злочини проти людства, солідаризуватися з масовими вбивцями, виправдовувати геноцид.
Піднімати червоні прапори – означає зухвало глумитися з пам’яті мільйонів людей, яких замучили московсько-большевицькі кати, заморили голодом, вивезли на сибіри, розстріляли по ярах і лісах або кинули до тюрем і концтаборів.
Піднімати червоні прапори – означає знущатися з пам’яті 100 мільйонів людей, знищених світовим комунізмом у ХХ столітті.
Своїм нечуваним за брутальністю і цинізмом рішенням Верховна Рада України протиставила себе не лише українській Нації, яка найбільше постраждала від комуністичної окупації, але і світовій громадськості. 2006 року ПАРЄ резолюцією № 1481 закликала засудити злочини тоталітарних комуністичних режимів. 2009 року Парламентська асамблея ОБСЄ засудила нацистський та сталінський режими, «які принесли геноцид, порушення прав та свобод людини, воєнні злочини та злочини проти людства», а Європарламент визначив 23 серпня як Загальноєвропейський День пам'яті жертв сталінізму та нацизму.


Після рішення Верховної Ради 21 квітня 2011 року кров жертв Биківні, Дем'янового Лазу, Сандормоху і Катині – і на руках народних депутатів України. Цим блюзнірським голосуванням народні обранці розстріляли мертвих співвітчизників ще раз.
Рішення Верховної Ради України щодо вивішування червоних прапорів Совєцької імперії суперечить чинному законодавству нашої держави. Відповідно до статті 20 Конституції України та статті 23 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Державним Прапором України є синьо-жовтий стяг і лише виключно він є прапором, який треба використовувати на будівлях усіх органів влади та місцевого самоврядування.
Зважаючи на викладене, вимагаємо від Президента України застосувати право вето щодо Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», ухваленого Верховною Радою України 21 квітня 2011 року.
Закликаємо органи місцевого самоврядування та інші органи влади відмовитися від вивішування 9 травня червоних прапорів совєцької окупації. Пропонуємо провести 8-9 травня Дні пам’яті жертв Другої світової війни та вшанувати пам’ять українців і всіх, які стали жертвами німецько-нацистського, московсько-большевицького та інших окупаційних режимів.
Звертаємося до священнослужителів усіх конфесій з проханням провести 8-9 травня молебні за українців і всіх, які загинули у боях за Незалежність України під час Другої світової війни або стали жертвами німецько-нацистського, московсько-большевицького та інших окупаційних режимів.
Переконані, що українці з Честю, рішучо і твердо протидіятимуть усяким антиконституційним спробам нав’язати червоні прапори сталінського реваншу.
Пам’ятаймо, в України є лише один-єдиний прапор Перемоги – державний синьо-жовтий стяг.

Голова Тернопільської  обласної ради                   Олексій Кайда
Голова Івано-Франківської обласної ради             Олександр Сич
Голова Львівської обласної ради                             Олег Панькевич

Немає коментарів:

Дописати коментар