середу, 25 травня 2011 р.

У Тернополі відкриють перший в Україні пам’ятник тролейбусу

З ініціативи Тернопільської спілки любителів електротранспорту в тролейбусному депо відбулася робоча зустріч членів цієї спілки з керівництвом КП «Тернопільелектротранс». На ній досягнуто принципової домовленості про відкриття першого в Україні пам’ятника тролейбусу.

.

Про це повідомляє газета “Номер один”.

– Під час зустрічі було висловлено бажання руками ініціативної групи реставрувати та відновити тролейбус з бортовим номером 28, який на сьогодні вичерпав свій термін експлуатації і не приданий для подальшого перевезення пасажирів, з наступним перетворенням його в пам’ятник, як найстарішого тролейбуса в Тернополі, – повідомив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Керівник ініціативної групи Андрій Окрутний переконаний, що пам’ятник тролейбусу стане ще одним знаковим місцем Тернополя, його так званою родзинкою, адже ніде в Україні аналогічних пам’яток тролейбусам ще не встановлювали. Тернопіль у цьому плані може стати першовідкривачем.

– Хоча тролейбус «Шкода 9Tr» №028 уже не перевозить пасажирів, але він став уособленням міста за його останні 35 років, позаяк вірою і правдою служив мешканцям, перевозячи їх щодня. Нині, коли він знятий з експлуатації, я і група моїх однодумців готові власними силами і коштом привести його до музейного вигляду. При цьому мають залишитися всі зовнішні (макет тролейбуса, фари, габарити, поворотники, котушки, штанговловлювачі, мотузки) і частково внутрішні (сидіння) атрибути тролейбуса. До того ж, у салоні пропонується розмістити світлини, малюнки й інформаційні листки із цікавими фактами розвитку електротранспорту Тернополя, – зазначив Андрій Окрутний.

Ініціативна група береться з 1 червня за втілення цього проекту в життя. На разі, не визначена кінцева дата реалізації даного проекту, адже необхідно виконати чималий обсяг роботи, щоб пам’ятник тролейбусу набув вигляду, придатного для загальноміського огляду.

Зауважимо, що тролейбус з бортовим номером №28 з тієї першої партії тролейбусів, які почали курсувати Тернополем ще на початку 1976 року.

http://zz.te.ua/u-ternopoli-vidkryyut-pershyj-v-ukrajini-pamyatnyk-trolejbusu/

Немає коментарів:

Дописати коментар