четвер, 19 жовтня 2017 р.

Творча зустріч з Віктором Паюком

Творча зустріч "545 нанометрів" з непересічною особистістю, есперантистом, перекладачем, громадсько-політичним діячем, спеціальним гостем Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Тернополі - Віктором Паюком (Шикаго, США) відбудеться 27 жовтня 2017 року о 15-й годині в Бібліотеці-музеї "Літературне Тернопілля"(вул. І. Франка, 21). 
Під час заходу відбудеться презентація видання перекладів поезії з есперанто українською мовою "Зелена антологія",
натхненником, укладачем, співперекладачем і автором передмови  якої є Віктор Паюк. Присутні на події  зможуть не лише обмінятись дамками з ним, а й з його цікавими гостями.
Ведучий зустрічі - Володимир Ханас
Тел. для довідок 0962104076

Довідково:
Головна тема цьогорічного Мандрівного фестивалю  документального кіно про права людини Docudays UA має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Екологи прогнозують: до кінця сторіччя саме на стільки підніметься середня температура на Землі, що спровокує природні катаклізми на планеті. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам стати каталізатором змін і подивитися на питання захисту довкілля з різних точок зору – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії, екоакції. 
***
Один із основних кольорів, четвертий колір веселки з довжиною хвилі 520-570 нанометрів - зелений. Це колір молодості і весни, екологічних рухів і міжнародної мови есперанто ("той, що сподівається").
Про 545 нанометрів

Немає коментарів:

Дописати коментар