суботу, 12 грудня 2015 р.

Підприємці збираються протестувати

РЕЗОЛЮЦІЯ
зборів представників громадських бізнес-асоціацій
та підприємців Тернопільщини
На фоні пустих гасел та псевдо програм щодо підтримки малого та середнього бізнесу Урядом внесено проект закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні», який, попри свою оптимістичну та багатообіцяючу назву,  не передбачає жодних реальних реформ, які б дали поштовх чи створили передумови для економічного зростання нашої держави.
Навпаки, законопроект ставить малий та середній бізнес перед непростим вибором : піти «в тінь», ставши учасником нових корупційних схем, чи відмовитися від своїх власних справ, які дали можливість для задоволення життєвих благ мільйонам українських родин. Автори  «шедевру» сплутали справжнє реформаторство (багато прикладів якого маємо у світовій економіці) з банальним підвищенням податків та ліквідацією спрощеної системи оподаткування, що неминуче призведе до масового банкрутства бізнесу та збільшення  безробіття в країні.
Для захисту та відстоювання позиції малого та середнього бізнесу на обласному рівні сформувалася відкрита коаліція бізнес-асоціацій Тернопільщини, яка й виступила організатором зборів підприємців 8 грудня 2015року.
В результаті глибокого обговорення запропонованих урядом передноворічних новацій учасники зібрання ухвалили наступне :

  1. В період загальноекономічної кризи, коли саме малий та середній бізнес має бути «подушкою безпеки» для економіки держави, недопустимими є будь-які втручання у правила його ведення, особливо, якщо це передбачає очевидні негативні наслідки та створює загрозу соціального вибуху у суспільстві. Саме регулярні законодавчі «стреси» і є однією з  основних причин постійного спаду бізнес-активності та інвестиційної непривабливості нашої держави , що фактично унеможливлює  розвиток малого та середнього підприємництва як основи середнього класу , як запоруки незалежності України. Сьогодні малому та середньому бізнесу потрібен мораторій на внесення змін у спрощену систему оподаткування та прозорий процес підготовки  справжньої податкової реформи, результатом якої має бути зростання приватного сектору економіки, збільшення кількості підприємців та самозайнятих осіб , а не кількості безробітних та заробітчан.

  1. Направити звернення Президенту України, Верховній Раді України та Уряду з вимогами забезпечити  верховенство закону та прийняття будь-яких податкових змін з дотриманням вимог ст. 4  Податкового Кодексу України, одна з яка забороняє внесення змін у податкове законодавство менш як за півроку до початку нового бюджетного періоду. А також із застереженням щодо недопущення проведення чергової   урядової  «недореформи», яка не базується на обґрунтованих наукових та економічних розрахунках, а приймається під отримання чергових іноземних позик та задоволення неефективних державних видатків. При всій повазі до наших закордонних партнерів українська влада має мати гідність , яку наш народ продемонстрував під час Революції Гідності, і перш за все дбати про інтереси своїх громадян та майбутній розвиток власної держави.

  1. Звернутися  до органів місцевого самоврядування області за підтримкою зусиль бізнес-асоціацій краю по захисту малого та середнього бізнесу та недопущенню запланованої ліквідації спрощеної системи оподаткування, адже запропоновані зміни безумовно приведуть до скорочення та тінізації  сектору малого та середнього бізнесу, що, в свою чергу, неодмінно зумовить зменшення надходження від єдиного податку до місцевих бюджетів, а також стане перепоною для розвитку підприємництва на місцевому рівні, що є вкрай важливим під час проведення реформи децентралізації.

  1. Створити страйковий комітет по підготовці та проведенню мирних акцій протесту на Всеукраїнському та обласному рівнях з вимогою введення мораторію на зміни спрощеної системи оподаткування. В рамках попереджувальних заходів провести 14 грудня 2015 року під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації  мітинг «Збережемо малий бізнес – збережемо наше майбутнє!»


За дорученням учасників зборів, резолюція засвідчена підписами представників громадських організацій – членами обласної бізнес-коаліції:Керівник  місцевого осередку
Всеукраїнського  об»єднання малого та середнього бізнесу  «Фортеця»
у Тернопільській області                        _________________     Скакун Людмила

Голова ГО «Підприємці Галичини»            _________________    Шахін Ольга

Голова профспілки підприємців
Тернопільського центрального ринку         ________________      Шоломейчук Наталія

Член Правління ТОГО
«Координаційна Рада підприємців
Тернопільщини»                                          ________________       Тимофій Роман

Немає коментарів:

Дописати коментар