понеділок, 28 грудня 2015 р.

У фільмі немає нічого видуманого...

У Зборівську державну українську гімназію ім. Романа Завадовича знову завітав Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Учні гімназії перед показами фільмів прослухали тренінг з інтернет-безпеки, котрий провів виконавчий директор ІЦ "Майдан Моніторинг" Володимир Ханас. Впродовж кількох днів гімназисти отримали можливість переглянули низку фільмів з програми фестивалю та обговорити найцікавіші моменти. Сьогодні відгуки на фільм "Фізрук, золото та річка"

Нещодавно ми переглянули фільм «Фізрук, золото та річка».У фільмі розповідається про нелегке життя сільського вчителя фізичної культури, який видобуває золото в річці Нарин. Населення краю змушене важко працювати для забезпечення своєї сім’ї найнеобхіднішими для життя речами.
Головний герой фільму-вчитель змушений працювати на двох роботах, аби мати хоча б якісь кошти для виживання. Виявляється, що він – талановитий викладач, який раніше грав у національній команді з волейболу і міг би мати велике спортивне майбутнє.
Проте він не впадає у відчай, продовжує свій нелегкий шлях з надією у краще майбутнє.
З.Запотічна

У фільмі немає нічого видуманого... Розповідається про вчителя, який змушений цілими днями дуже важко працювати, щоб прогодувати свою сім’ю. В холодну зиму, жахливих умовах він змушений разом з іншими людьми мерзнути в річці і добувати золото, продавати його. Крім того ще й в школі працювати вчителем фізкультури... Проте він не впадає у відчай і чоловікові вдається щовечора приносити додому повний пакет їжі для своєї сім’ї.
Венгер М.

Фільм заснований на реальних подіях. Вчитель не може вижити за одну свою зарплату і тому змушений додатково працювати ще на одній роботі – вимивати золото. Цей чоловік, працюючи годинами в крижаній воді, може знайти лише 2 грами золота і продати його за безцінь. Але й такі знахідки є не завжди...
Наступного дня він йду на роботу в школу. В школі дуже холодно, але вчитель вчить дітей гри в теніс, і діти, одягнені в куртки вчаться гри. Після уроків він знову йде на річку з надією на успішну знахідку, яка дасть змогу вижити його сім’ї.
Очкусь Т.

... ми дивилися фільм про людей, які важко працюють заради своєї сім’ї. Найбільше мене вразило те, що в таку холодну пору року ці люди змушені шукати золото, щоб вижити. Вони важко працюють від ранку до вечора заради своїх рідних.
Колінець О.

Немає коментарів:

Дописати коментар