вівторок, 1 грудня 2015 р.

Репортаж про фільм про репортаж

"Бразильський хлопчик Ґабріель Матос був зовсім маленьким, коли дізнався, що Світовий кубок-2014 відбуватиметься в його рідній країні. Він не здогадується, що його життя до того часу стане з ніг на голову. Аби привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, прокладають залізницю просто через квартал, де живе Ґабріель.
Будинки зносять, родини змушені переїжджати, і навіть майданчик, на якому місцеві діти грають у футбол, скоро зникне. Для Ґабріеля усе це стає жахіттям. Хлопчик обурений нерівністю у своєму місті і викладає у свій блог відеозапис того, як бульдозери зносять його район. Стаючи журналістом, він намагається захистити свої права." Це - анонс фільму "Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу" голладської режисерки Ельс ван Дріль.
9-тикласники тернопільської школи-гімназії №6 ім. Н.Яремчука отримали чудову нагоду не лише переглянути фільм в рамках XІІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, а й поділитись своїми враженнями зі справжніми журналістами телеканалу ТV-4. 

Немає коментарів:

Дописати коментар