неділю, 13 грудня 2015 р.

Docudays UA завітав до ліцею

До Тернопільського навчально – виховного комплексу ,,Школа – ліцей №6 ім. Н. Яремчука  завітав Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини . Перед учнями  школи-ліцею виступив один із його організаторів Володимир Ханас. Для перегляду учням ліцею запропонували фільм "Ґабріель повідомляє про чемпіонат світу". Після перегляду було багато охочих поділитись враженнями про побачене. Ось кілька характерних з них.

Благуляк Олена учениця 8Бкласу
Я переглянула фільм про права людини. З самого початку він мене вразив та зацікавив своєю історією. У ньому йдеться про звичайних людей, дітей, які намагаються відстояти свої права і докладають всі зусилля , тому що  їм не байдужа власна доля, а головне – доля один одного. Мене приємно вразило те, як вони згруповано йшли до своєї мети, думаючи не тільки  про себе, а й про інших. Власним  прикладом вони показали, що якщо ти щось розпочав, то повинен це завершити, незважаючи ні на що. Потрібно заручитися підтримкою друзів та однодумців і захищати права громади. Цей фільм мене навчив і показав, що в кожен з нас має права, які повинен відстоювати, і це повинно бути невід’ємною частиною нашого життя.
Іванійчук Арсен учень 9Гкласу
Чесно кажучи, цей фільм залишив у мене неприємний «присмак». Питання нехтування владою нижчими верствами населення в бідних країнах є дуже актуальним. Влада часто забуває хто і навіщо її обрав, працюючи лише на зовнішню політику. Ситуація зі знесенням бідних кварталів у Бразилії демонструє весь цинізм   світового суспільства на фоні розквіту демократії. Сім’ї насильно розлучались лише для того, щоб багаті європейці могли приїхати подивитись на ігри чемпіонату світу з футболу.
Історій, які демонструють реальне ставлення «вищого» світу до людей з бідних регіонів нашої планети, є доволі багато. Про них можна розповідати довго, але бразильська ситуація є найбільш іронічною, навіть з нотками «гумору».
Підсумовуючи, я скажу, що людству необхідно пройти ще довгий шлях до реальної рівності усіх людей, і нас, жителів європейської країни, це стосується в першу чергу. Шлях до реальних революційних змін  лежить через революцію в свідомості.
Фільм мені сподобався, він спонукає реальніше оцінювати стан справ навколо прав людини.
Щиро дякуємо організаторам мандрівного фестивалю за те, що завітали саме до нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар