понеділок, 21 грудня 2015 р.

У Зборові про Бразилію


"У вівторок, 8 грудня, до нашої гімназії знову завітав Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно. Старшокласники переглянули фільм «Габріель повідомляє з чемпіонату світу». Ця стрічка мені дуже сподобалась і надзвичайно вразила.

Фільм розповідає про те, як у Бразилії готувалися до чемпіонату світу з футболу 2014 р. Це дійсно феєрична подія, особливо для Бразилії.
Проте реальна ситуація, що склалася, тривожить серце, адже для того, щоб побудувати новий стадіон та готель для іноземних туристів владою виселено цілий район, зруйновані домівки людей. Найбільше постраждали діти, яких розселили по різних районах. Вони втратили рідний дім... Діти втратили надію на те, що зможуть побачити такий очікуваний чемпіонат. Місцева влада витратила всі кошти. Щоб привабити туристів. Проте проігнорувала потреби місцевих жителів...
Габріель зробив простий, але важливий вчинок - він зняв фільм про життя дітей у цьому районі. Про те, як його одноліток зорганізував місцеву дитячу, футбольну команду, щоб хлопці та дівчата не потрапили в біду. Про те, як для доброї справи треба всього на всього щось зробити корисне, наприклад, організувати у дворі показ фільму, купити поп-корну та солодкої води. Своїм вчинком, Габріель допоміг своїм землякам відстояти право на житло та спробувати будувати своє життя.
Коваль Діана



Нещодавно я переглянула фільм «Габріель повідомляє з чемпіонату світу». У ньому хлопчик висвітлює всі проблеми бідних районів Бразилії і людей, які в них проживали. Як наслідок одні збагатилися, а іншим стало ще важче жити. Влада Бразилії зробила красиву обгортку, а те що всередині – застаріле, знищене – не відновила. У дітей відібрали «футбольне поле» і тому вони змушені бігати босяком на невеличкому клаптику землі... Проте, в країні є новий великий стадіон, але дітям туди не можна заходити, не можна грати у футбол. Внаслідок будівництва стадіону багатьом не стало де жити...
... Габріель намагається змінити становище у якому опинилися жителі його мікрорайону, його однолітки та намагається достукатись до влади, показати бідність людей, незайнятість дітей та багато проблем, що виникають внаслідок байдужого ставлення влади до свого народу.
Приклад Габріеля вчить нас бути не байдужими, бути активними у житті.
Семенина Вікторія

Немає коментарів:

Дописати коментар