пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

У Тернополі - Вогонь з Вифлеєму

20 грудня о 10:00 у Катедральному Соборі  відбудеться урочиста передача Вифлеємського Вогню Миру, який пластуни напередодні привезли з Відня.
Протягом місяця Тернопільські Пластуни передаватимуть ВВМ  у храми, школи, дитячі будинки, лікарні, державні установи Тернополя. Також вогонь буде переданий сімям пластунів, рідні яких воюють в АТО.

Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам традиція була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.
***

Довідка:
Пласт — Національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.
Вифлеємський Вогонь Миру —  міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — скаути інших країн.
Сторінка акції на Facebook: https://www.facebook.com/vohon.plast.org.ua/

Прес-служба Пласту НСОУ станиці Тернопіль

Немає коментарів:

Дописати коментар