понеділок, 1 серпня 2016 р.

Черговий рейд ГО "Схід та Захід єдині" відбувся. Частина друга...



Нагадаємо нашим читачам що 25 липня 2016 року в зону воєнних дій російсько-української війни на Донбасі стартував з Тернополя черговий великий транспорт волонтерської допомоги від ГО "Схід та Захід єдині".
Основна вага вантажу мінеральна вода, що придбана на Тернопіллі. Особлива подяка нашим активістам з села Озерна отцю Івану Шкумбатюку (Озернянський деканат УГКЦ, саме парафіяни деканату з різних церков зібрали кошти на придбання води), Ярославу Брилінському, Петру Христиничу, окремо велике спасибі хочу сказати громаді села Біла що під Тернополем. Також стараннями координатора групи Василя Конька на ринку Тернополя придбано за кошти групи свіжої городини (капуста, картопля, буряк, морква, цибуля і інше тощо). Допомагати завантажувати нам приїхали разом з нашим активістом Олегом Тимошенко його колеги з національної поліції (4 рота м.Тернопіль), а також тернопільські козаки з обласного Коша ім. Дмитра (Байди) Вишнивецького з Володимиром Мосейком на чолі. За що їм велике спасибі. Загальна вага ("фури") більше 24-х тонн.



Прибуття...

26 липня 2016 року транспорт з вантажем прибув у прифронтову зону на театр воєнних дій російсько-української війни на Донбасі. По дорозі на заздалегідь визначених точках підрозділи ЗС України чекали нас для відвантаження, схема проста як визначив Василь Конько – мінімум витрат пального на переїзди. Підрозділи виїжджали до нас своїм транспортом. 53-й бригаді на «Купола» відвантажено достатню кількість води, хлопці з Попаснянської комендатури ВСП окрім того доставлять воду на підрозділи «Жєлєзяки» та «Грома» з 59-ї бригади. Звичайно що у підрозділ комендатури до Сергія Нагалюка ми теж відвантажили воду. Ще до одного підрозділу 53-ї бригади на передових позиціях дійде вода. Методика проста, це співпраця з місцевими патріотами не хочу писати структуру, згодом Євдокія Романчич опише, а ми поширимо на своїй сторінці. Пізно ввечері нас зустріла Вікторія Фетісова («Ромашка») там разом з Лисичанськими волонтерами-патріотами ми розвантажили велику кількість води і трохи овочів. Шлях до моїх побратимів розвідників пройшли вже в ночі. На другий день передали воду, окрім розвідників, ще у артилерійські підрозділи однієї з бригад. Фоторепортаж про розвантаження в Лисичанську і в інших місцях буде опублікований згодом. Щодо того що дехто називає піаром, вода доставляється до самого передового краю, нашими друзями УНСОвцями. Не забули і про зведений загін правоохоронців з Тернопільщини що несуть службу на Донбасі. На завершення ще раз дякуємо нашим благодійникам та доброчинцям. ( фоторепортаж  першу частину дивись тут: http://newukraina.blogspot.com/2016/07/blog-post_29.html?spref=tw )


Нові дні. Продовження…

Забігаючи наперед зазначу що був я аж за Станицею Луганською - їхали по лісам що стоять обпалені московськими «Градами» ще з 2014 року. Фотографування в серйозних підрозділах не вів, знаючі люди розуміють чому... Згодом в фундаментальному виданні ми опишемо все детально з топонімами, нумерацією і криптонімами підрозділів. Треба зазначити що підрозділ у якому я ночував особливий, для мене особисто та для Василя Конько знаково  що у ньому служить багато наших друзів побратимимів. Ще - з за молоду, я, маю відношення до організації що увійшла в історію України полумяною кометою патріотизму. У діяльності УНСО були різні періоди, періоди боротьби і періоди зменшення активності. В допомозі братам грузинам мої побратими покрили себе невмирущою вояцькою славою честі, не усі з корпусу «Арго» повернулись додому. Полягли у горах Грузії під час першої фази гібридної війни РФ проти Грузії (абхазько-грузинський конфлікт 90-х минулого століття). Село Шроми і бій за нього увійшли на скрижалі української військової історії (саме там був підбитий вперше в новітній історії російсько-абхазький танк українськими УНСОвськими добровольцями… Я навіть вірш склав про них Перших що полягли за Україну не в Україні… http://maidanua.blogspot.com/2016/03/blog-post_25.html
).






















































А тепер на сході України у одному з підрозділів воюють мої побратими з організації. Є серед них і тернополяни, я вже не одноразово згадував за Юрія Симчишина, є мій давній друг «Промінь». З Олегом Ольжичом ще у 2015 році робив матеріал аналітику за першим роком війни на Донбасі, у підрозділі навіть є УНСОвське подружжя з прекрасних наших Бережан що на Тернопільщині (Роман та Оксана…). Тому радість зустрічей важко описати… Хлопці зраділи мінеральній водичці, ще б пак надворі стоїть така спека… Ага ! Бульбашкову воду Ігорко привіз… Я вже неодноразово писав що ті норми що зараз прописані нормативними документами МО України, недостатні по водяному забезпеченню бійця на передовій… Тих хто їх складав потрібно б було вивезти в степ на спеку в повній бойовій викладці і дати ті норми води що вони прописали на добу, можливо тоді були б якісь зрушення в постачанні… Словом хлопці розвідники дуже дякували ГО «Схід та Захід єдині» за мінеральну воду. Ми ж, в свою чергу дякуємо нашим благодійникам та доброчинцям. Громадам Озернянського деканату УГКЦ і нашим активістам о.Івану Шкумбатюку, Ярославу Брилінському, Петру Христиничу. Громаді села Біла що під Тернополем. Ну а на прощання коли я від них від’їжджав хлопці сказали: молодець що приїхав, чекаємо в гості пізніше. Особливі вітання і подяка Василю Коньку. Отак Ігорку чекаємо, бо за Маріуполь мало ви до нас приїжджали, трохи забували… Тепер вже ми зберемось з силами і коштами, треба б хлопцям і до авто техніки що волонтери їм передали деталей придбати, і іншого всякого… Словом браття вони наші, а ми минулий період трохи цей підрозділ «невідвідували», хоча стратегія групи була всім потроху на передок, та до них черга чомусь мало доходила… Це я, собі в провину записую, а не ні, Боже борони комусь, щоб дехто чого «негарного не подумав»… Зрозуміло що в них не тільки хлопці з Тернопільщини воюють, там вся Україна представлена, отакої… А «передок» то їхній «дім рідний» за специфікою бойової роботи… Та стара братерська дружба не «гіржавіє…», як кажуть в нас в Галичині, надолужимо (наверстаємо)…

Слава Україні ! Героям слава !
Слава Нації ! Смерть ворогам !

Ігор Крочак, перес-секретар ГО «Схід та Захід єдині» (ветеран УНА-УНСО, військовий історик)

(фото автора)


1 серпня 2016 року

Немає коментарів:

Дописати коментар