понеділок, 15 серпня 2016 р.

Прекрасний "Артек - Буковель" приймає дітей зі сходу...




Ми вже повідомляли нашим читачам що 13 серпня 2016 року відбувся заїзд дітей з буремного прифронтового сходу України в прекрасний табір "Артек - Буковель".
Відбулося це перш за все за доброї волі Олександра Леонідовича Шевченка, українського бізнесмена, громадського діяча, політика, мецената який має пряме відношення до гірськолижного курорту Буковель, де власне і діє прекрасний табір "Артек - Буковель". Координатор ГО "Схід та Захід єдині" по західній Україні Василь Конько вийшов з пропозицією до Олександра Шевченка допомогти з організацією відпочинку для 49-ти діточок з прифронтової зони і пан Олександр пішов нам на зустріч. Для дітлахів що живуть у буремному прифронтовому регіоні відбулась організація цієї казки. Діти приїхали в мальовничі Карпати з селища Нижнє Попаснянського району Луганської області де власне і розташований їхній навчальний заклад (Нижнєнський НВК (навчально виховний комплекс) «ДНЗ-ЗНЗ»№36 ), до речі край цей з давніми козацькими традиціями. Колись на території сучасного селища Нижнє існував зимівник Кальміуської паланки Війська Запорозького Низового. Діточки на західну Україну приїхали зі своїм директором Оленою Бровар та педагогами Ольгою Клокол та Юлією Радіоновою.

















































В Івано - Франківськ куди ранесенько прибував поїзд з дітьми з Києва виїхали тернопільські активісти ГО "Схід та Захід єдині" Микола та Галина Дерецькі, Василь та Наталія Конько, Олег та Наталя Тимошенко, Ігор Крочак і наші друзі з Тернопільської міської організації "Всеукраїнського союзу ветеранів АТО" Дмитро Гайтко та Тетяна Петришин. Василь Конько зумів вміло організувати переїзд волонтерів для зустрічі і діточок до Буковеля (паливо для автобуса що віз дітей з Івано-Франківська до Буковеля придбано за кошти ГО «Схід та Захід єдині»). "Артек - Буковель" попіклувався про комфортабельний автобус Neoplan і подорож в казку по мальовничому Прикарпаттю та Карпатах для діточок почалася. Враження дітлахів звичайно словами не описати - це позитивний шок. Наші волонтери з першої хвилини огорнули маленьких гостей турботою, декотрі дівчатка навіть просльозились потім коли ми вже поселили їх, та й в нашої Наталі Конько очі сяяли материнською турботою. Для дітей що приїхали звідти де лунають постріли "руцкава міра" все було новим та несподіваним. Щоб хоч трішки відволікти їх від важкого переїзду потягами, я, сів до них в автобус і почав розповідь про наш край, про легенди, про прекрасні Карпати, про короля Данила Романовича князя Галицького, про Івана Франка (і "Лиса Микиту"), про Олексу Довбуша - навіть акапельно виконав пісню про ватага опришків "Ой попід гай зелененький...". Діти були зачудовані, а їхні оплески відгукнулись в моєму серці.



















































































































З прибуттям в "Артек - Буковель" нас зустріли чудові молоді педагоги організатори: Владислав Сидоренко, Вікторія Шаповал, Олексій Петриченко, Анастасія Юхимчук. Після медогляду відбулося поселення. Скажу чесно в мене також позитивний шок, я невимовно вражений тому - складаю низький уклін Олександру Леонідовичу Шевченку за те що він пішов нам на зустріч і діти потрапили в казку. Трьох разове харчування високого гатунку, табірна програма "Артек - Буковель" (вікторини, змаги, концерти, атракіони і багато іншого), це дійсно казка ! Подяка і уклін педагогам табору. Особлива шана заступнику координатора табору "Артек - Буковель" Генріетті Блінда та заступнику директора з педагогічної роботи Артуру Пройдакову (в Артура колосальний досвід роботи ще Кримському "Артеку"), усім лікарям що проводили медогляд за їхнє розуміння та чуйність. Далі дітлахи включились в табірну програму з її веселим похвилинним розпорядком, сніданками, обідами та вечерями. Ми ж оглянули прекрасні околиці Буковеля, з висоти пташиного лету з гірсько-лижчатарських підйомників. Не забули фотографуватись з нашим посвяченим прапором ГО "Схід та Захід єдині".


















































Ввечері було урочисте відкриття таборової зміни. Ну а ми, волонтери ГО "Схід та Захід єдині" та наші друзі ночували в Ворохті в приватному секторі, Буковель то для дітей... Про перебіг восьмиденного відпочинку діточок в таборі "Артек - Буковель" ми безумовно ще будемо вас інформувати. В наступних частинах розкажемо про змаги та вікторини, про благодійників з Тернопільщини що долучились фінансово до організації казки для дітей ! Отож чекайте наших матеріалів. Ще раз на останок дякуємо Олександру Леонідовичу Шевченку ! Слава українським патріотам ! Слава Україні !

Ігор Крочак, прес-секретар ГО "Схід та Захід єдині"
(фото автора)


15 серпня 2016 року

1 коментар:

  1. Здравствуйте!
    Подскажите пожалуйста как проехать в отель Подгорье http://www.hotel-podgore.com.ua/ в Буковеле? Очень хотелось бы побыстрее разузнать конкретный маршрут на общественном трансорте до этого отеля. Спасибо!

    ВідповістиВидалити