вівторок, 2 серпня 2016 р.

Ю.Луценко запросив В.Сорокаліта у громадську раду

Генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто запросив представника «Ради бізнесу Тернопілля» до процесу очищення лав прокурорів. Генеральний прокурор добре знайомий зі справою Віталія Сороколіта, який у судах дев’ять років протистоїть податковому та прокурорському свавіллю, тому запевнив, що тернопільський підприємець спільно із головами обласної адміністрації та обласної ради, обов’язково повинен бути у громадській раді при прокуратурі. 

Під час представлення нового прокурора Тернопільської області, член Громадської спілки «Рада бізнесу Тернопілля» Віталій Сороколіт попросив Юрія Луценка озвучити позицію генерального прокурора щодо участі та впливу громадськості на люстраційні процеси у прокуратурі.
За словами Генерального прокурора, на даний час завершується термін заповнення прокурорами так званих декларацій доброчесності. Громадськість зможе перевірити цю інформацію та надати факти порушень.  
-          Ми взяли перелік підстав, за якими прокурора можна звільняти, і людина буде підписуватися, що не вчиняла дій, які можуть поставити під сумнів чесність і непідкупність працівників органів прокуратури, - пояснив Юрій Луценко.
Якщо ж у громадських організацій будуть факти порушень, які підписант у даній декларації заперечував, то завдяки спеціальній кнопці на сайті тернополяни зможуть поскаржитися і надати протилежні факти. Хто максимально допоможе люструвати прокуратуру – той і матиме честь увійти до громадської ради при прокуратурі області.
-          Ті громадські організації, які будуть найактивнішими і найфактажнішими у цій перевірці на доброчесність, обласний прокурор запросить бути членами громадської ради при прокуратурі, - запевнив Юрій Луценко. - Не той, хто голосніше прокричить на мітингу; не той, хто збере найбільше яскравих прапорів, аби помахати під черговою подією; а ті, хто з нами співпрацюватиме по очищенню прокуратури – ті й мають бути представлені в громадській раді.
Члена «Ради бізнесу Тернопілля», підприємця Віталія Сороколіта, який уже дев’ятий рік у судах доводить корумпованість місцевих прокурорів та залежність їх від правоохоронної гілки влади, Юрій Луценко особисто запросив до процесів очищення прокурорських кабінетів у Тернополі і до роботи у громадській раді.
-          Вас принагідно запрошую - бо знаю особисто, пане Віталію - і до роботи по очищенню і до роботи в громадській раді.
Генеральний прокурор вважає, що до процесу формування органу впливу громадянського суспільства на дотримання прав людини, варто також залучити голову Тернопільської обласної адміністрації та обласної ради.
-          Завершимо процес очищення, і з найкращих «чистильників» сформуємо громадську раду. Тут якраз треба буде поспілкуватися з головою обласної ради та обласної адміністрації. Має бути компактний орган 10-15 чоловік. 
Фото УНІАН

Немає коментарів:

Дописати коментар