пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

Відкрили меморіал Андрію Дрьоміну …


Важко писати навіть через двохрічний термін про свого побратима був, загинув… Я напевне вже ніколи до такого не звикну. Ця війна зробила велику рану в усіх в нас в серці…
В селі Великий Глибочок що під Тернополем вшановуючи «Світляка» 24 серпня 2016 року в День проголошення Незалежності України відбулось відкриття та освячення меморіалу памяті Андрію Дрьоміну «Світляку»,
майданівцю, бійцю-добровольцю, гранатометнику батальйону «Азов», активному члену Тернопільської Крайової команди УНСО. Меморіал відкрито на подвірї народного музею Ярослава та Слави Стецьків що діє у селі.
Андрій Дрьомін загинув на початковому етапі боїв за Іловайськ, його підрозділ проводив  розвідку - боєм позицій противника під Іловайськом 10 серпня 2014 року. Після цього вже були і важка операція наших військ в Іловайську, і вихід з оперативного оточення.





















































Останню крапку в розслідуванні причин поразки наших військ в тій операції ще не поставлено. Думаю що згодом висновки будуть зроблені військовими експертами та юристами, і ті хто вчинив неналежне планування і проведення операції понесуть заслужену відповідальність. Ми ж повинні памятати що наш земляк Андрій Дрьомін загинув героєм, віддавши своє життя в найтяжчий період російсько-української війни на Донбасі. Прийшли на відкриття меморіалу родина, побратими УНСОвці, «Азовці», ветерани російсько-української війни, голова Тернопільської РДА та голова районної ради депутатів, друзі та близькі, односельці.
Низький уклін батькам Героя «Світляка» пані Славі та панові Сергію ! Ваш син буде жити в нашій памяті та серцях вічно !
Від імені побратимів і родини висловлюю щиру подяку усім хто долучився до спорудження меморіалу !


Слава Україні ! Героям Слава !
Слава Нації ! Смерть ворогам !


Ігор Крочак, ветеран УНА-УНСО

(фото автора і Тетяни Петришин)

25 серпня 2016 року

P.S. На останок даю посилання на статті про відзначення другої річниці від дня загибелі Героя Української землі «Світляка»








Немає коментарів:

Дописати коментар