неділю, 19 березня 2017 р.

Хто кому служить?


18 березня цього року продовжилася громадська акція озеленення Тернополя. Посадка дерев, кущів відбувалася у 4 місцях – біля будинку вул.. Слівенська 11, у зеленій зоні навпроти магазину «Прогрес», у березовому гаю на початку вул. Лесі Українки (поруч із закладом «Амстердам » та підсадка у 10 школі.
Погода була після дощу – для людей не дуже добра, а для дерев дуже гарна. Тому ми із задоволенням зробили свою роботу.
Але усе за порядком. 
Чому Слівенська11. У осені минулого року мешканці будинки з подивом узнали що весь газон у притул (2.5м.) до будинку п. Надалом та однодумцями віддано під комерційну забудову.
Мешканці будинку почали апелювати до міськради та правоохоронних органів про незаконність такого рішення та про порушення своїх прав. 
Делегація від будинку була на сесії міської ради, де ознайомили депутатів із ситуацією. Також приставник домового комітету був присутній за засіданні комісії, яка розглядала зміни до Генерального плану.
Коли цій мешканець надав пропозицію - віднести цю ділянку до зеленої зони, яка вона була і є. п. Надал сказав що це вже неможливо бо ділянка продана. На що присутній зауважив, що ділянка виділена з чисельними порушеннями. Сергій Віталійович у категоричній формі відповів – як що там є порушення то архбуд контроль, та інші контролюючі органи не дозволять будувати, а взагалі звертайтесь до суду. Це виглядало смішно бо архбуд контроль ще ні кому ні чого не заборонив, бо вони усі працюють разом у темі.
Власно мешканці будинку таку відповідь сприйняли як нахабство.
Тому звертаюся до п. Надала – це Ви своїми рішеннями створюєте ситуації протистояння бізнесу та мешканців. Тому це Ваша проблема як вирішити це питання, а не відправляти постраждалих до суду.
В цілому на акції було посаджено 77 дерев та кущів. По суті це була акція протистояння жителів
Тернополя «політики» п. Надала - нищення зелених зон без обмежень. У хід йшло усе – парки, сквери, бульвари. Але цього було замало, тепер почали торгувати газонам, фактично відбираючи в людей повітря. Шкода, що за це платять своїм здоров’ям усі, у першу чергу діти.
Біля «Амстердаму» на площі березового гаю також за схвалення п Надала хотіли будувати. Громада не дала. Минулого року підзорило пропало багато беріз, тому ми їх поповнили молодими деревами.
Також посадили дерева на газоні повздовж вул. Монастирського, на якої хотів будуватися Лило Василь Йосипович. До його честі він погодився відмовитися від цій ділянки, за умови, що йому буде виділена рівноцінна. Але Сергій Віталійович не поспішає цього робити, хоча завірив що там буде сквер (навпроти «Прогресу») Розцінюємо це як корупційний тиск.
У 10 школі була підсадка дерев. Посадили 5 дерев сосни чорної та 4 дуба звичайних. Садили разом із дружиною під гарний весняний дощ. Але любов до ПРИРОДИ та чоловіка перемогла. Ми усе посадили!
Щиро дякуємо мешканцям будинку вул. . Слівенська11, , усім небайдужим, та керівництву обласного управління лісового та мисливського господарства за підтримку нашого руху «посади дерево»
Ваш, Голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» О.Філь

Немає коментарів:

Дописати коментар