пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Тирасполь виступив проти ГЕС на Дністрі

У Тирасполі відбулися дві акції протесту проти будівництва ГЕС на Дністрі під гаслами «Ні греблях на Дністрі! Врятуємо Дністер! ». Так молодь вийшла з плакатами на флешмоб на бульварі Гагаріна. Також відбулась конференція викладачів і студентів природничо-географічного факультету Придністровського держуніверситету ім. Т.Г. Шевченко. 

Іван Ігнатьєв, голова громадської організації «Екоспектр»: «Вода стає важливим ресурсом, через який виникають конфлікти. Тобто невирішення проблеми, пов'язане із забезпеченням водою, пов'язане з роботою цих ГЕС, можуть привести до того, що ситуація в басейні річки Дністер та соціально-економічна, і політична розжарюватиметься ».
Олена Стакурська, студентка магістратури природничо-географічного факультету ПГУ: «Нам не байдужа ця тема, тому річка Дністер є однією з найбільших водних артерій нашого регіону. Тому ми вважаємо, що Дністер повинен жити ».
Сергій Філіпенко, декан природничо-географічного факультету ПГУ: «Я думаю, що той голос, який був сказаний нашими студентами, увіллється в то число голосів, які вчора були сказані. Голос громадськості, в тому числі і придністровської, буде почутий на Україні особами, від яких залежить майбутнє нашої річки ».
Фото з Інтернету

Немає коментарів:

Дописати коментар