неділю, 26 березня 2017 р.

Хто голосував за Генплан


4 коментарі:

  1. Патріоти зради
    Мушу пояснити громаді що сталося із змінами до Генерального плану м. Тернополя.
    Після того, як на першому засіданні сесії міської ради Надалу не вдалося протягнути зміни до Ген. Плану він скористався перевіреним прийомом – створив комісію для обговорення проблемних питань. І воно нормально – усі фракції, громадськість подали зауваження, яки ми обговорювали протягом тижня. Я трохи був здивований, Сергій Віталійович практично з усіма зауваженнями погодився. На усіх засіданнях вели протокол. Класика , як книжка пише. У пропозиції громадськості був пункт – повернути межі парків. П. Надал запропонував провести окремо засідання земельної комісії де розглянути окремо кожну земельну ділянку. Був на тій комісії прийняли позитивне рішення усі ділянки, яки відтяли у парків де немає забудов повернути у зелені зони. Протокол комісії направили п. Надалу.
    Мушу сказати, що учасники протистояння дуже розслабилися, бо процес ішов цивілізовано, як домовилися. Але як показали наступні події цього не слід було робити. Бо очікувати джентльменства з іншого боку було не варто.
    Несподіванки почалися на останньому засіданні, коли приставник від громадськості зауважив п. Надалу що попередні протоколи комісії не відповідають їх рішенням. Сказали – справлять помилки.
    Також було питання, яке підняв п. Ландяк П.Д. щодо юридичної процедури змін Генерального плану. Для справжніх змін це саме головне питання. Решта два способи від Надала – корегувати План зонування територій і прийняти рішення ніби то про заборону будівництва на визначених проблемних ділянках.
    На комісії до згоди з цього питання не дійшли. П. Надал сказав що це питання буде поставлене на голосування на сесії.
    Не якого голосування звичайно не було. Сесія була підготовлена поспіхом. Депутати отримали повідомлення ввечері. На руки таблицю змін до Ген. плану надали вже в залі, щоби не встигли проаналізувати. Весь процес суцільна схема.
    На жаль опозиція до цього не була готова. Не яких обговорень перед рішенням не було. Міляновському Едуарду від громадськості ледве надали слово після голосування. Усе йшло нахабно з ігноруванням усіх демократичних процедур, хоча п. Надал весь час наголошував, що громадськість приймала участь.
    Із списку змін випали практично усі принципові питання. У тому числі відновлення меж парків. Коли А. Шкула запитав Надала чому тих змін немає у таблиці. Була блискавична відповідь – вирішимо у робочому порядку.
    Вважаємо що сесія була проведена з грубими порушеннями законодавства, повним ігноруванням демократичності.
    А тепер про головне. Чому так сталося що 26 депутатів надали згоду на подальше нищення Тернополя. Погодилися, щоби надалі забудовували парки, сквери, стадіони. Будували багатоповерхівки у приватному секторі без елементарного благоустрою – без зелених зон, дитячих майданчиків, стоянок автомобілів. Щоби надалі створювали нестерпні умови життя, забирали життєвий простір та повітря. Реалізація цих задумів зробить Тернопіль непридатним для здорового життя. Це злочин проти громади, цивілізованих правил життя. Це рішення прийняли особи яки себе видають за патріотів.
    Ситуація підтвердила що основний ворог України це корупція та продажність під її тиском.
    Упевнений що ці зламані духом люді не добре подумали як їх рішення відіграється на сім’ях, дітях. Тернополяни будуть знати хто прийняв рішення коли почнуть трощити їх життєвий простір.
    Ще виникає питання по деяких особах яки проголосували за це геноцидне рішення.
    Серед них є заможні, освідченні люді Михайло Ібрагимов, Юрій Смакоуз, та інші.
    Не зрозуміла позиція Тараса Білана, який боровся проти свавілля п. Надала, а тепер змінився.
    БОГ їм суддя. Шкода що ці Українці не цінують рідне місто, рідну землю, а докладаються до нищівних процесів, гублячи власну людську гідність.
    Дуже цікаво чиї вони нащадки що себе поводять як завойовники?
    Голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» О.Філь 26.03.2017.

    ВідповістиВидалити
  2. ВО "Батьківщина" м.Тернопіль
    5 год. ·
    ТМО ВО «Батьківщина» щодо голосування депутатів Тернопільської міської ради за зміни до Генерального плану.
    Позиція нашої партії залишається незмінною. Пріоритет – захист інтересів громади та недопущення зловживань будь-ким на будь-якому владному рівні. 17 лютого, на Бюро міської організації ВО "Батьківщина" було прийнято одноголосне рішення рекомендувати депутатам нашої фракції НЕ ГОЛОСУВАТИ за зміни до Генерального плану, а винести це питання на громадське обговорення, в якому представники нашої партії готові взяти активну участь.
    Прикро, але депутати Тернопільської міської ради фракції ВО «Батьківщина» порушили партійну дисципліну та положення про депутатську фракцію, віддавши свої голоси "за" вищевказані зміни. Такі самодіяльні рішення не минають безслідно та матимуть свої наслідки. На завтра, 28.03.2017, заплановано чергове засідання Бюро, на якому до депутатів будуть застосовані партійні стягнення, аж до виключення їх з партії. Смію запевнити шановну громадськість, що ми цінуємо кожен голос, відданий мешканцями Тернополя за нашу партію, а нашої принциповості та наснаги стане і на застосування імперативного мандату та ініціювання відкликання депутатів.
    Голова ТМО ВО "Батьківщина" Микола Сліпченко

    ВідповістиВидалити
  3. Oleg Synovets
    1 год. ·
    Напишу коротко своє бачення щодо ситуації навколо Генплану. Отже, місяць тому Сергій Надал хотів протягнути зміни в Генеральний план Тернополя і цим самим прикрити багато своїх минулих зловживань плюс отримати новий плацдарм для нового дерибану парків. Але в той день завдяки натиску громадських активістів Надал навіть не поставив рішення на голосування, бо добре розумів, що депутати не підтримають його. Тому мер скористався старим прийомом покійного Чечетова «кошенята» і створив комісію за час роботи якої можна було домовитися з окремими депутатами про підтримку...
    Під час роботи комісії мер слушно погоджувався зі всіма зауваженнями та пропозиціями адекватних депутатів та активістів, але лише усно погоджувався, в результаті так і нічого не було змінено. 23 березня ввечері (коли інформаційний простір був переповнений подіями про пожежу на артскладах в Балаклії, вбивство депутата РФ Вороненкова, тощо) пан Надал терміново скликає сесію на наступний ранок і поспіхом протягує 26 голосами зміни в Генплан. Все було зроблено дуже нахабно та феєрично, без жодного офіційного повідомлення про проведення сесії, лише вечірнім обдзвоном депутатів.
    Ви запитаєте чому так сталося? Думаю, що комісія була створена лише для того щоб посіпаки Надала встигли провести переговори (торги) з окремими депутатами і назбиравши необхідну кількість голосів поспіхом протягнули рішення. Навіть ті депутати, які публічно заявляли та обіцяли, що не будуть голосувати за злочинні зміни в Генеральний план міста – натиснули ЗА. Я глибоко розчарований певними депутатами, деякі з яких для мене просто здохли.
    Впевнений, що геноцид над Генпланом люди просто так не з’їдять і не забудуть 26 депутатів-іуд та їхнього наставника ̶Н̶е̶з̶д̶а̶л̶а̶ Надала. Кулуарні домовленості будуть викриті, а продажні депутати відповідатимуть за свої дії не лише перед виборцями. Вони напевно забули, що живуть не вічно і в наш інформаційний час всі ми залишаємо після себе «інформаційний слід», це як карма яку будуть сповідувати нащадки.

    ВідповістиВидалити
  4. Обласне бюро “Батьківщини” підтримало рішення міського про виключення з партії депутатів, котрі голосували за ГенпланБерезень 30, 2017117 Переглядів 0 Comments

    Сьогодні, 30 березня відбулося засідання бюро Тернопільської обласної організації партії ВО “Батьківщина” на якому присутні члени бюро заслухали голову Тернопільської міської організації Миколу Сліпченка і прийняли одноголосне рішення – про підтримку рішень бюро міської організації, засідання якого відбулося 28 березня.

    Про це повідомляє прес-служба обласної організації.

    Обласним бюро було прийтято рішення – звернутися до Політради партії з проханням: виключити з партії Андрія Артимовича, який є депутатом Тернопільської міської ради від “Батьківщини” і членом бюро обласної організації. А також, проголосували “за” те, щоб підтримати рішення бюро Тернопільської міської організації, яка запропонувала депутатам Тернопільської міської ради від фракції “Батьківщина” Шоломейчук Н.В., Поврознику П.І. та Артимовичу А.І. добровільно здати депутатські мандати. В разі, якщо депутати відмовляться, партія буде ініціювати процедуру їх відкликання.

    Як повідомлялось, 28 березня відбулося розширене засідання бюро Тернопільської міської організації партї ВО “Батьківщина” за участі депутатів фракції “Батьківщина” Тернопільської міської ради, громадських активістів та волонтерів.

    За підтримку рішення про проект Генплану Тернополя, яке суперечило позиції партї та громадськості, було прийняте з порушення чинного законодавства, у “Батьківщині” вирішили виключити з партї трьох депутатів і запропонували їм здати депутатські мандати.

    “Ми не можемо допустити, щоб це зрадницьке голосування вплинуло на репутацію нашої партійної організації. Ми відкриті і чесні перед громадськістю і нашими виборцями. Тому, якщо згадані депутати не здадуть своїх мандатів, ми будемо просити підтримки в тернополян у процедурі їх відкликання згідно “букви” закону”, – зазначив голова Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” Василь Деревляний.

    ВідповістиВидалити