вівторок, 14 березня 2017 р.

Маяки проти ГЕС

Кількадесят активістів, серед яких екологи, місцеві мешканці та школярі створили "живий ланцюг" через річку Дністер – таким чином мітингують проти будівництва гідроелектростанцій. Активісти кажуть, що ГЕС спричинить величезну шкоду навколишньому середовищу. Зокрема: будівництво призведе до забруднення води та майже знищить популяцію деяких видів риб та птахів.

"На території водосховища вже є катастрофа. Вони цвітуть, як правило вони не придатні для життя риби і птиці. Якщо взяти все це в комплексі – буде екологічна катастрофа. Я вже не кажу, що мільйонне місто має зараз неякісну воду", – пояснює учасниця акції Яна Тітаренко.
За словами активістів, в уряді планують побудувати до 2026 року сім ГЕС на території річки. Екологи, які організували сьогоднішню акцію, кажуть, що є інші альтернативні джерела енергії – на них і треба звернути увагу.
"Ми наполягаємо на розгляді програм використання вітрової енергетики, сонячної енергії. Те, що зараз розвивається в ЄС. А програма розвитку гідроенергетики дісталася нам від радянського минулого", – наголошує еколог Владислав Балинський.

1 коментар: