понеділок, 19 березня 2012 р.

Документальний фільм «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939» у Тернополі (від творців "Золотого вересня")

Запрошуємо всіх бажаючих на прем'єру

21 березня, 19.00, Народний дім "Перемога"

Вхід вільний

www.silverlands.com.ua

Детальніше про фільм читайте нижче


21 березня 2012 р. (середа) о 19.00 год. у Народному Домі «Перемога» відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939».

Новий фільм кіностудії «Invert Pictures» і «Західно-Українського центру історичних досліджень» є ґрунтовним дослідженням історії Закарпаття періоду 1919-1939 років, підсилене вичерпними оповідями очевидців, маловідомими документами, а також майстерно відзнятими краєвидами і художніми сценами.

Робота над фільмом тривала впродовж 2010-2012 років, загалом понад 15 місяців, у результаті котрої глядачі побачать красиву епічну розповідь про історію розвитку і становлення одного з куточків України – Закарпаття.

«Срібна Земля» є новою спробою усвідомлення історичної ролі Закарпаття для України та Центрально-Східної Европи в цілому. Багатонаціональний край у минулому неодноразово ставав причиною воєн і геополітичних конфліктів.

Зйомки фільму проводилась у тих самих географічних місцях, про які йдеться у історичних хроніках і розповідях. Незвичний формат документального фільму – це новий досвід для українського документального кіно, який творці нарекли «епічним документальним кіно».

У звуковій палітрі фільму гармонійно поєднані авторська та етнічна музика, зокрема подарунком глядачам буде музична збірка під назвою «Музика Срібної Землі».

Творчий колектив фільму:

Режисер Тарас Химич

Композитор Любомир Соломченко, звукорежисер Роман Микульський

Науковий консультант Олександр Пагіря

Продюсер Тарас Чолій

Фільм продовжує серію документальних стрічок про історію України. Попереднім проектом є фільм “Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941» (2010 рік).

Немає коментарів:

Дописати коментар