неділю, 18 березня 2012 р.

Визначились переможці перегонів роботів “Roborace” 2011/2012 у Івано-Франківську


П’ятий тур міжнародного змагання з перегонів роботів “Roborace” 2011/2012 відбувся 17 березня 2012 р. у Івано-Франківську в приміщенні студентської бібліотеки Інституту менеджменту та економіки “Галицька Академія” (вул.Вовчинецька, 227). Організатором міжнародного чемпіонату є громадська організація “Асоціація Робототехніки”.

У другому сезоні в п’ятому турі змагань взяли участь  команди з Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Чернівців та команди з Бреста і Мінська.
Переможцями четвертого туру перегонів роботів “Roborace” 2011/2012 стала команда West Point (Ів.-Франківськ). Друге та третє місця вибороли команди Top Node2 (Ів.-Франківськ) та Big mode (Брест) відповідно.
Партнерами та спонсорами заходу стали ІМЕ “Галицька Академія” та компанії: Сканті, Cypress Semiconductor, Texas Instruments, MagneticOne, N-iX, Goodahead. Технічне забезпечення та шоу-програму надає арт-контора “Жаба”.
Слід зазначити, що перший тур другого сезону міжнародного чемпіонату перегонів роботів “Roborace” 2011/2012 розпочався вже традиційно у Тернополі. Другий тур змагань відбувся у Львові, третій - у Бресті. Четвертий тур перегонів пройшов 15 березня 2012 року у Чернівцях.

План чемпіонату:
Тур
Місто проведення
Дата проведення
6-ий
Київ
17 травня 2012
7-ий
Одеса
19 травня 2012



Метою конкурсу “Roborace” є стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку молоді, задоволення потреб у творчій самореалізації та подальший розвиток і популяризація робототехніки в Україні та світі.
В чемпіонаті беруть участь команди, які складаються з 2-х або більше чоловік, один з яких є капітаном команди. Також до складу команди може входити тренер команди. Вікових, територіальних, національних та інших обмежень до учасників чемпіонату немає.
Найцікавішим є те, що чемпіонат є аналогом усім відомих перегонів Формула-1 з єдиною відмінністю - під час заїздів змагань роботи керуються виключно за допомогою автоматичного управління. Всі інші способи – заборонені.
За найкоротший проміжок часу робот повинен пройти від 10 до 30 кіл траси (залежно від довжини та складності траси) від місця старту до місця фінішу, обходячи інших роботів та не виїжджаючи за межі траси. Кола траси виділені чорною лінією, а  її межі  визначені бортами. Перешкоду (робота) робот може обійти з будь-якої сторони. Допускається рух по будь-якому  колу  траси, котре є позначеним  чорним кольором.
Переможцем вважається та команда, що потратила для проходження траси найменшу кількість часу.
Детальнішу інформацію про умови чемпіонату можна отримати на сайті чемпіонату www.roborace.te.ua або Асоціації Робототехніки www.roboart.org.ua
Довідка

Асоціація Робототехніки це організація, створена для активної популяризації технічної творчості у сфері високих технологій.
Цілі і завдання Асоціації:
* активне пропагування технічної творчості у сфері високих технологій;
* залучення молоді до занять робототехнікою;
* формування змагального духу в сфері ІТ;
* забезпечення обміну ідеями та досвідом.
Заходи Асоціації:
- щомісячні зустрічі членів Асоціації Робототехніки;
- організація конкурсу “Перегони роботів - Roborace”;
- організація робото - технічних шоу;
- підготовка всеукраїнських змагань та участь у міжнародних турнірах.

2 коментарі: