пʼятницю, 16 березня 2012 р.

Захист прав людини в Європейському суді

 80 відсотків українських звернень до Європейського суду з прав людини виявляються  погано обґрунтованими або неприйнятними через недотримання формальних умов звернення до Cуду. Основною причиною такої ситуації є те, що скарги готуються без кваліфікованої правової допомоги. Відтепер, з ініціативи  Регіонального громадського благодійного фонду «Право і демократія» у Львові працюватиме інформаційно-консультаційний центр зі звернень до Європейського суду з прав людини, повідомляє прес-служба Фонду «Право і демократія».

За словами голови правління Фонду «Право і демократія» Андрія Бурого, однією з головних цілей консультаційного центру є безкоштовне надання громадянам консультацій для покращення якості заяв, що скеровуються до європейського суду. Центр створено в рамках реалізації фондом «Право і Демократія» проекту «Поширення успішного досвіду серед НОУ захисту основних прав людини у Європейському суді з прав людини» за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй.  
Однак чи не найважливішим завданням проекту є  підняття професійного рівня членів правозахисних організацій та практикуючих адвокатів  при  написанні звернень до Європейського суду з прав людини, а також розбудова неформальної мережі громадських правозахисних організацій у семи областях західного регіону України та надають допомогу громадянам при зверненні до Європейського суду.
Відтак тренінги починаючи зі Львова, а далі в Івано-Франківську, Ужгороді, Тернополі, Чернівцях, Луцьку, Рівному відбудуться тренінги для юристів-правозахисників та адвокатів, щодо  підготовки звернень щодо захисту прав відповідно до статей Європейської Конвенції, які найчастіше порушуються в Україні. Зокрема, права що стосуються доступу до правосуддя, права на захист від тортур, жорстокого, нелюдського або такого, що принижує гідність людини поводження або покарання, захист від дискримінації та захист права власності. «Особливої уваги буде надано зверненням до Європейського суду з прав людини у питаннях бездіяльності органів державної влади та справедливого судового розгляду.
Зокрема представники «Права і Демократії» вже мають досвід успішного юридичного супроводу такої справи у Європейському суді з прав людини у справі «Самардак проти України»  Особливістю таких категорій справ є те, що у даних справах можна звертатися до Євросуду напряму і не очікуючи рішення вищої національної судової інстанції»- зауважив адвокат Руслан Таратула.
Для громадських організацій та юристів Тернопільської області тренінг у місті Тернополі буде проведений 17 березня 2012 року, у приміщенні прес-центру Український дім «Перемога», початок об 11 год. 00 хв. 

Немає коментарів:

Дописати коментар