четвер, 29 березня 2012 р.

М. Ставнійчук про Партнерство "Відкритий уряд"


27 березня робоча група з підготовки Плану дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», яка була створена в Кабінеті Міністрів України за участю Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України, представників громадських організацій та незалежних експертів, ухвалила остаточну редакцію Плану. На 30 березня заплановано публічне обговорення Плану.


За словами Радника Президента України, голови Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства Марини Ставнійчук, 20 вересня 2011 року Президент України Віктор Янукович офіційно заявив про намір України приєднатися до багатосторонньої ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Тим самим Українська держава взяла на себе зобов’язання підготувати до 8 квітня 2012 року Національний план із впровадження «Партнерства «Відкритий Уряд». «Обов’язковою вимогою процесу розробки національного плану є максимально широке залучення представників громадянського суспільства. Ця принципова вимога Партнерства виконана», - зазначила Марина Ставнійчук.  
Як повідомила Радник Президента, за дорученням Глави держави узгоджений текст Плану був напрацьований спільними зусиллями Кабінету Міністрів, Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові та громадянського партнерства з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», що об’єднує близько 50 організацій з усієї України. «Нам вдалося розробити узгоджений текст «дорожньої карти»  з впровадження принципів «Партнерства «Відкритий Уряд». Мова йде про конкретні заходи, спрямовані на забезпечення виконання владою конкретних зобов'язань щодо сприяння прозорості державного управління, залучення громадян до участі в процесах державного управління, впровадження прогресивних практик боротьби з корупцією, використання новітніх технологій для покращення державного управління», - наголосила Марина Ставнійчук. 
План дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» є логічним продовженням ініціатив Президента щодо громадянського суспільства, сформульованих у Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства, затвердженої Указом Президента України «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації». 

Немає коментарів:

Дописати коментар