суботу, 1 серпня 2015 р.

Волонтери допомогли військовим відстояти позашляховика

Логістичний центр допомоги бійцям АТО – це не лише забезпечення армії необхідним та підтримка
різноманітних проектів і об’єднань тернополян. Це ще й титанічна робота, постійні форс-мажори, затрати людського ресурсу та часу волонтерів, небайдужих підприємців та спеціалістів для вирішення проблем захисників із транспортними засобами, що безпосередньо виконують надважливі завдання та рятують хлопцям життя у найгарячіших та пекельних точках фронту.
Тернополяни часто можуть бачити у місті транспортні засоби із номерами «Ядро».
Це – автомобілі, надані волонтерам підприємцями, для користування у потребах забезпечення АТО, або машини військовослужбовців, які тимчасово перебувають у Тернополі на обслуговуванні та ремонті при сприянні Логістичного центру.
Завдяки активній підтримці автосервісів, станцій технічного обслуговування, магазинів запчастин та підприємців Тернополя, які завжди щиро відгукуються на прохання Логістичного центру і після першого ж дзвінка абсолютно безкоштовно, в любий час дня і ночі, та поза чергою надають всебічну допомогу, у зоні проведення антитерористичної операції нещодавно з’явилося ще два автомобілі із тернопільськими номерами: УАЗ «Ядро 9» та позашляховик Hyundai Galloper «Ядро 11».
Усі запчастини та комплектуючі до цих транспортних засобів волонтерам продавали виключно по закупівельній ціні, або й узагалі надавали безкоштовно. Жодної копійки з грошей, пожертвуваних тернополянами через Логістичний центр, не було потрачено і на діагностику та ремонт. По мінімуму волонтери намагаються витрачати кошти й на пальне для поїздок в зону АТО. Адже в Логістичного центру уже є постійні меценати-патріоти, які безкоштовно заправляють повні баки завантажених допомогою бусів.
Проте насправді дорогими ці машини є по кількості затрачених зусиль, нервів та часу, адже, як виявилося, і серед своїх є «вовки в овечій шкірі». Так, львівські «бізнесмени» продали молодим танкістам з Тернопілля несправного позашляховика!!! Як то кажуть: для кого війна, а для кого – нічого святого, а лиш спосіб збагатитися.
Уже не вперше Логістичний центр допомоги бійцям АТО допомагає першій танковій бригаді, у складі якої є наші земляки. Тому, придбавши «джипа» для потреб бригади на передовій, їдучи зі Львова через Тернопіль, військові попросили нас допомогти із діагностикою. Розібравшись, місцеві автомайстри дійшли висновку: ця машина непридатна для виконання завдань у зоні ризику на сході України. Вони були вражені недобросовісністю бізнесменів, які продали позашляховика із тріснутою рамою, іржою в моторі та радіаторі, із забитим інтеркулером, неробочою турбіною, з відсутньою ходовою, тощо. При цьому добре знаючи, що продають захисникам, перед лицем яких ворог, а за спиною яких спокійний сон мільйонів українців!
Ще ніколи Логістичний центр допомоги бійцям АТО не вів переговори із людьми, для яких війна – це спосіб заробітку. Проте довелося, адже на сході, в небезпеці, джипа якнайшвидше чекали бійці танкової бригади. Без нього вони не мали можливості виїжджати до штабу по провіант чи передачі з дому.
Через місяць дзвінків, поїздок до Львова, намагань підремонтувати позашляховика, перемовин та нервового напруження, тернопільським волонтерам Логістичного центру та активістам ГО ВО «Автомайдан» усе ж вдалося очі-в-очі зустрітися із непорядними продавцями. Було домовлено про обмін на кращий автомобіль, проте не було змоги забрати робочі запчастини із попереднього авто, оскільки всі автосервіси у Львові вже були зачинені.
Сутеніло, йшов дощ, різко похолодало, машина протікала… Допомогло тернополянам у відстоюванні справедливості лише Боже провидіння: навпроти автозаправки де вони вимушено зупинилися, незважаючи на вихідний та святковий день ще працював невеличкий автосервіс. Вислухавши історію тернополян, власник, не вагаючись, запросив волонтерів у майстерню. Там львівські майстри до першої години ночі проводили необхідну діагностику та заміну деталей і запчастин. М’яко кажучи, із двох машин «клепали» одну.
І от уже підремонтований Hyundai Galloper «Ядро 11», завантажений допомогою, зібраною щирими тернополянами на складі Логістичного центру допомоги бійцям АТО, був відправлений на схід, допомагати танкістам з першої танкової бригади.

Волонтери Логістичного центру застерігають усіх бажаючих купувати транспортні засоби для потреб військових: добре перевіряйте відгуки про продавців, радьтеся із автоспеціалістами, не спішіть купувати красиві чи дешеві машини. А найкраще – проконсультуйтеся із волонтерами, які як ніхто інший порадять, на що звертати увагу, яка бригада чи батальйон має більшу потребу, де дешевше знайти та як легше доставити автомобіль на передову. Адже за рік титанічної роботи у сфері допомоги армії, волонтерів уже можна кваліфікувати, як досвідчених логістів, які впевнено керують відправками машин та добре знають, наскільки важким є цей процес для доброчинців без досвіду. 

Немає коментарів:

Дописати коментар