четвер, 27 серпня 2015 р.

Прес-конференція волонтерської групи «Схід та Захід єдині» у Тернополі


ТЕРНОПІЛЬСЬКИМ БІЙЦЯМ АТО ВИДІЛЯЮТЬ НЕБЕЗПЕЧНІ ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ?
Сьогодні, в приміщенні готелю «Тернопіль»  відбулась прес-конференція волонтерської групи громадської організації «Схід та Захід єдині». Участь у ній взяли координатори групи на Тернопільщині та Донбасі – Василь Конько і Едуард Хатмуллін,  прес-секретар та координатор зі співпраці з засобами масової інформації Ігор Крочак та активістка Ружена Волянська. Також були присутні ветерани антитерористичної операції зі співголовою Тернопільської міської організації ветеранів АТО – Володимиром Свистуном.

Волонтери розповіли про закінчення десятого, ювілейного рейду на Схід, який присвятили Дню Незалежності України. Кажуть, дорога була складною, але вони впорались,  бо хлопці, що захищають нашу державу, завжди чекають  і раді такій допомозі. «На даний момент ми хочемо зберегти те, що робимо. Аби не погіршувалась якість, не зменшувалась кількість, а хлопці, постійно, мали надію, що кожних два тижні ми  – на передовій» – каже Василь Конько.











Однак головним питанням  прес-конференції стало виділення земельних ділянок учасникам бойових дій на Сході нашої країни. За неофіційними даними, земля, яку міська рада надає по вул. Микулинецькій та Микулинецькій-бічній,  є непридатною та небезпечною для ведення господарства, оскільки використовувалась для відстійників та промислових відходів. Закон, що стосується учасників бойових дій не передбачає норму, де вони можуть відмовитись від цієї землі, аби отримати іншу. «Розуміючи болючість питання, ми просимо провести незалежну експертизу, а саме санітарно-епідеміологічну, на наявність, або відсутність у вищезгаданій землі токсичних, бактеріологічних, інфекційних збудників» – зазначає Ружена Волянська.
До слова, «Схід та Захід єдині», окрім допомоги бійцям на передовій та в тилу, допомагають й історичній спадщині України. Завдяки Ігору Крочаку, який є працівником державного архіву в Тернопільській області, зберігаються для історії знімки та матеріали, що «назбирують» у своїх рейдах волонтери. «Ми архівуємо, ми готуємо документи та матеріали, які згодом лягатимуть в дослідження та допомагатимуть роботі істориків» – зазначає пан Ігор.

(за матеріалом ресурсу  http://ltdaily.info/ternopil/ternopilskym-bijtsyam-ato-vydilyayut-nebezpechni-zemelni-dilyanky/ )

Фото прес-служби волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині"

27 серпня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар