середу, 19 серпня 2015 р.

Вісті десятого рейду групи «Схід та Захід єдині». Гостини у Тернопільських хлопців




За минулі дні 15-19 серпня 2015 року екіпажі волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" здійснили марші до українських частин в населених пунктах та містах: Піски, Карлівка, Водяне, Опитне, на шахту Путилівська біля населеного пункту Бутовка, Нетайлове, Невельське, Артемівськ, Лисичанськ, Северодонецьк, на Сватово предали до зведеного загону УМВС по Тернопільській області що несе там службу борошно для випічки свіжого хліба.
Допомога підрозділам була різноманітна ось неповний перелік: овочі (помідори, кабачки, баклажани, огірки, капуста, кавуни, картопля), консервація, тушковане м’ясо, військова форма, військове взуття і багато чого іншого.
Координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Донбасі і в зоні "АТО" Едуард
Хатмуллін, та інші активісти пройшли глибинними виїздами по передовим позиціям і опорним пунктам наших військ в зоні протистояння російско-української війни 2014-2015 років на Донбасі. Наші волонтери побували, а також передали на нашій базі допомогу  піхотинцям, артилеристам, танкістам, розвідникам, прикордонникам, правоохоронцям...
(43-БТРО, 57 Бригаді, підрозділу «Луганськ-1» і іншим)





















Як повідомлялось у зведеннях прес-центру «АТО» за останні дні на багатьох ділянках фронту було досить гаряче.
Та бойовим волонтерським екіпажам Едурда Хатмулліна, Василя Конько та Володимира Авдєєва все під силу. Фронтові дороги побиті війною вимагають і від волонтерів добре підготовленої автотехніки та екіпажів.

                                           Гостини у Тернопільських хлопців

Незабутньою для наших
волонтерів була зустріч із земляками з 44-тої артилерійської бригади що має успадковані славні драдиції колишньої 11-окремої арт.бригади, адже створена на її базі. А 11-та увесь період від Незалежності України до розформування,  дислокувалася у Тернополі.  Тяглість же бойових традицій йде ще з періоду Другої світової війни.
 Сорокчетверта на театрі воєнних дій (ТВД) російсько-української війни на Донбасі 2014-2015 років прегорнула вже свої власні незабутні сторінки історії і її девіз «Вогонь запеклих не пече...». Особисто мене з тернопільськими артилеристами єднає довголітня дружба, ще у 1992-гому коли організовувався великий табір УСО «Пласт» в легендарних УПІвських лісах біля села Антонівці Шумського району що мав назву «Клич лицарів» я був бунчужним, а все військове спорядження кухні, намети, біноклі, радіостанції та інше ми отримували у тернопільських артилеристів. Серед бійців 44-тої, я також уже на фронті, зустрічав побратимів по «Майдану» та Революції Гідності 2013-2014 років.












Та день 18 серпня 2015 року який ми провели у них в гостинах мені запамятається також на все життя, радість замляків на фронті не піддається до опису. За смачним солдатським обідом ми говорили і про сучасний стан речей агресії РФ, і про УПА, і про подвиг наших дідів у Другій світовій на її багаточисельних фронтах. У наших друзів медиків артбригади, все по господарськи прекрасно злагоджено, галичани і на війні люблять фронтовий побут облаштувати по газдівськи. Тернополянин лікар Андрій, передав усім землякам на Тернопільщині свої, подяку та вітання. Військовик медик Оксана зготувала такі огірочки що ні я, ні Едуард Хатмуллін не могли відірватись. Біля нашого столу постійно крутились чотиролапі друзі наших бійців, щеня вівчарки та представники родини котячих. Хлопці дають їм квіткові назви «Піон» і інші, напевне це пов’язане з тим що артсистеми колишнього СРСР що дістались українській армії у спадок також мають вітіїваті «квіткові» назви як то: «Піон», «Гвоздика», «Акація». У артилеристів все по артилеристськи, навіть імена у чотиролапих друзів.































На українському прапорі групи «Схід та Захід єдині», а він у нас вже дев’ятий за ліком, з подяками розписались воїни підрозділів, в яких ми побували.
 Нагадаю що у рейді з нумерацією десять перед Днем Незалежності України є такий перелік вантажу у тридцять тонн що прибув на Схід України: харчі (м'ясо тушковане, крупи, домашні закрутки, військове взуття тактичне, форма військова літня, маскувальні сітки, військове спорядження, вода мінеральна і багато чого іншого. 
Згодом чекайте репортажів з інших маршів по передовій.
 Дорогі друзі та земляки не забуваймо що агресія проти України навіть в переддень її Дня Незалежності на припиняється, тому бійці на фронті потребують вашої та нашої підримки...
Для усіх тих хто хоче допомогти волонтерській групі «Схід та Захід єдині» подаю наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул. Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк".
Детальніше про рейди, і допомогу частинам читайте на нашій сторінці
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812 і у інших українських ЗМІ.
Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації (фото автора).
19 серпня 2015 року


P.S. Коли вже від’їзджали від артилеристів побачив цивільну вантажівку самоскид, «мобілізовану на війну», з написом на дверках «Тернопіль», звичайно що сфотографувася біля неї, фронт і тил повиині бути єдині ! Як Схід та Захід, Центр, Північ та Південь України- це запорука нашого братерства і звичайно що ми переможемо, Слава Україні !

Немає коментарів:

Дописати коментар