неділю, 23 серпня 2015 р.

Вісті десятого рейду групи «Схід та Захід єдині». Завершення.


Рейд присвячено Дню Незалежності України
Час нашого рейду за весь тиждень невпинно йшов до завершення, тридцять тонн допомоги що прибули у рейді з нумерацією десять 16 серпня на Донбас з кожним днем за цей тиждень все зменшувались. Щоразу вирушаючи в марші наші командири екіпажів Едуард Хатмуллін, Василь Конько, Володимир Авдєєв продумували все до дрібниць.
Де проскочити на великих швидкостях, а де у зв’язку з обстрілами прокласти маршрут так щоби бути якомога менше на прострільній території. Та найбільше ми вболівали щоби довезти такі потрібні нашим хлопцям вантажі цілими та не ушкодженими. В декотрі дні координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Донбасі і в зоні "АТО" Едуард Хатмуллін організовував логістичну роботу так, що представники підрозділів самі приїзджали на нашу базу за вантажами на своєму транспорті. Економія для нас по паливу і що головне по часу очевидна. А ще зайвий раз ми не ризикували на прострільних позиціях технікою та людьми нашої групи. Волонтер та його автомобілі це теж трударі і бійці цієї війни, хіба що з іншими завданнями. Отож і їх берегти порібно. Звичайно що там де бійці відчувають гостру потребу у вкрай необхідному, справжній бойовий волонтер не зважаючи на небезпеку завжди приїде. А ще 21 серпня ми допомагали київській волонтерці Ірині Коваленко, вона працює з тими підрозділами до яких ми менше їздимо і зважаючи на її День народження, який вона відмічала у дорозі ми догрузили її з напарником водою, тушонкою дали комплект тактичного взуття. Нам ж фінансово також допомагають київські волонтери, наприклад Василь та Елла Афінагенови.


























































За минулі  20-22 серпня 2015 року екіпажі волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" здійснили марші до українських частин в населених пунктах та містах: Северодонецьк, Первомайське, Артемівськ, Щастя, Станиця Луганська, Тепле, Мар’їнка і інші. Допомога підрозділам була різноманітна ось неповний перелік: овочі (помідори, кабачки, баклажани, огірки, капуста, кавуни, картопля), солодощі, консервація, тушковане м’ясо, вода мінеральна, військова форма, військове взуття, медичні препарати, бінти і багато чого іншого.
Координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Донбасі і в зоні "АТО" Едуард Хатмуллін, Юля Кашина, Лідія Сівак, Тетяна Богдан, Ігор Крочак та інші активісти пройшли глибинними маршами виїздами по передовим позиціям і опорним пунктам наших військ в зоні протистояння російско-української війни 2014-2015 років на Донбасі.
Наші волонтери побували, а також передали на нашій базі допомогу бійцям багатьох підрозділів.
(
25, 28, 44, 54, 93, 128 бригадам, підрозділу ВСП Комендатури Костянтинівки, передачі отримали бійці на 47, 50, 52 блок-постах, батальйон «Полтава» і інші)
Як повідомлялось у зведеннях прес-центру «АТО» за останні дні на багатьох ділянках фронту було досить гаряче.
Волонтери нашої групи прекрасно розуміють що значить для наших бійців у такий гарячий час передана допомога.

Цікаві зустрічі з нацгвардійцями

21 серпня 2015 року одразу два екіпажі волонтерської групи громадскої організації «Схід та Захід єдині» вийшли на маршрути. Едуард Хатмуллін і я, поїхали в напрямку на Щастя. Юля Кашина з іншими активістами до Мар’їнки. На місто Щастя і далі ми з Едуардом Хатмулліним везли як завжди стільки допомоги що переживали за свій грузовик, адже «бабахнули» на нього майже дві тонни допомоги. Вода, овочі, кавуни, картопля, цибуля, тушонка, форма, тактичне взуття і інше, а грузовик розрахований тільки на одну тонну. Юля Кашина в село Новомихайлівку відвезла картоплю, цибулю, баклажани, помідори, перець, капусту, кавуни, тушонку, крупи, воду, виноград, масло для генератора, миючий порошок, туалетний папір, шампунь, батарейки, ліки від кашлю, таз великий, рулон плівки, скоби для будівельного степлера, каву, сигарети, шість маскувальних сіток, тактичне взуття, подовжені антени до радіостанцій.Висловлюєм подяку усім, хто допоміг нам фінансово, а Андрію Мізану за антени.
По дорозі на Щастя ми з Едуардом зустрічаємо вздовж дороги на блок-постах наших знайомців та друзів, даємо воду, (спека неймовірна) кому треба форму та взуття,  хлопці дякують. Просять шеврони нашої групи «Схід та Захід єдині», добрий поголос про нас на фронті єде, а це дорогого вартує ! Побратими з 128-ї, якими ми опікуємось ще з боїв під Дебальцевим кажуть:-пацани, вам грузовик «Урал» або «КРАЗ» потрібен щоб стільки багато допомоги возити. Ага, але деж на той «Урал», солярки «напасешся». Хіба би держава «посприяла» для волонтерів, та напевне це мрії... Радісною була зустріч з нацгвардійцями адже у їхньому підрозділі (не буду писати в якому) є шумські та тернопільські хлопці. Весело передаємо допомогу від побратимів з дому, жартуємо. Шумчанин нацгвардієць Микола Клим’юк, передав усім землякам на Тернопільщині, свої- подяку та вітання. На українському прапорі групи «Схід та Захід єдині», а він у нас вже дев’ятий за ліком, з подяками розписались воїни підрозділів, в яких ми побували.

























































Завершальний марш рейду
22 серпня 2015 року Едуард Хатмуллін і я пройшли глибинним маршем до позиції «Мазепа» (до сепарських позицій там до ста метрів), а звідти до наших земляків що дислокуються в Миколаївці поблизу Желанного, наша активістка з Дніпропетровська Лінда Суділовська переслала напередодні палету вантажу в якій були і смаколики-солодощі, і що головне спеціальний прапор для цієї позиції з портретом світлої пам’яті гетьмана України Івана Мазепи, ми звичайно сфотографувались з ним. Як все таки переплітається історія України давня і сучасна. Тепер у бійців завдяки Лінді є своє бойове знамено з легендарним гетьманським ім’ям. А ще у них був св’ятковий день, День народження їхнього підрозділу, тому радість від отримання прапора важко передати. У Миколаївці нашим землякам Руслану Чижевському що родом зі Зборова та Сергію Власенку передали на увесь підрозділ солодощі, воду, тушонку, овочі, форму та тактичне взуття по потребі і інше.
Нагадаю що у рейді з нумерацією десять перед Днем Незалежності України є такий перелік вантажу у тридцять тонн що прибув на Схід України: харчі (м'ясо тушковане, крупи, домашні закрутки, військове взуття тактичне, форма військова літня, маскувальні сітки, військове спорядження, вода мінеральна і багато чого іншого.
Дорогі друзі та земляки не забуваймо що агресія проти України навіть в переддень її
св’ята Незалежності не припиняється, тому бійці на фронті потребують вашої та нашої підримки...

Для усіх тих хто хоче допомогти волонтерській групі «Схід та Захід єдині» подаю наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул.
Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк".

Детальніше про рейди, і допомогу частинам читайте на нашій сторінці
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812 і у інших українських ЗМІ.

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації (фото автора та Юлії Кашиної).

22 серпня 2015 року


P.S. Для нас дуже важливим є те щоб кількість бойових волонтерських виїздів відповідала кількості поверненнь на базу, на тому і стоїть група «Схід та Захід єдині». А на дорогах молодь Донбасу виходить з українськими прапорами, це хороший знак. Українська артилерія ж готова дати відсіч ворогу якщо він «полізе».

Немає коментарів:

Дописати коментар