понеділок, 10 серпня 2015 р.

Гості групи «Схід та Захід єдині», діти з прифронтової зони відпочивають на Тернопіллі





Як ми вже повідомляли у матеріалах за 31 липня та 2 серпня волонтерська група «Схід та Захід єдині» має не тільки волонтерсько-фронтовий напрямок роботи а і благодійно-об’єднавчий. Так ми неодноразово допомагали і передавали гуманітарну допомогу жителям та дітям прифронтового сходу України. Закрема в дитячі садочки міста Констянтинівка Донецької області. І от ще один напрямок нашої діяльності, ми приймаємо дітей з східного буремного воєнного регіону, вони на Тернопіллі відпочивають вже більше тижня.

 Сьогодні 10 серпня 2015 року координатор громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько та наша активістка волонтер Ружена Валянська що опікуються гостями і 27-ро дітей разом зі своїми вихователями нашими друзями та колегами, Оленою Бровар директором Нижнєнського НВК (навчально виховного комплексу) «ДНЗ-ЗНЗ»№36 та Валентиною Ходус волонтеркою з Луганщини  відвідали  торгово-розважальний центр «Подоляни» у місті Тернополі. Радості дітвори не було меж. Вони як фігуристи на ковзанах мали дебют на тернопільській крижаній арені, пограли в боулінг, зїли смачний комплексний обід та побували в ролі космонавтів у атракціонах 7 D КУБ та 5 D КУБ Sinema (при атракціонах, вереск і задоволення дітей були неймовірні), окрім того кожна дитина отримала подаруночок. Зошити, блокнот, ручку та сувенірчики. Наша особлива дяка колективу «Подолян» та Василю Чубаку. Після усіх атракціонів ми довантажили їхній автобус тернопільськими смаколиками, морозивом, шоколадними виробами, мінеральною водою придбаними нашими активістами. Василь Конько дав водієві напрямок маршруту, і діти поїхали відпочивати до себе у табір «Орлятко» у Теребовлі. Принагідно зазначу що за минулий тиждень діточки встигли побувати в Збаражі, Зарваниці, Почаєві, Кременці ну і звичайно в Теребовлянському замку. Попробували себе у сплаві мандрівці на Дністрі. Нашій групі у проведенні цих екскурсій допомагає «Самооборона Майдану» Тернопільщини.





























Дітям що приїхали до нас, а проживають в зоні проведення «АТО» звичайно що потрібна наша підримка щоби трохи розвіятись та відпочити, від тих кошмарів та страхів що влаштували поблизу їхнього дому недруги України. Заодно вони та їх вихователі зможуть переконатися який прекрасний край Тернопілля і які в нас хороші люди та гостинність. Принагідно вони ознайомляться з природою Західної України та її славним історичним минулим. Діти різного віку, є і старші і молодші.








































 Прибули наші гості з населених пунктів прифронтової лінії розмежування військового протистояння, а саме з: Нижнього, Світличного та Лисичанська. Ми дякуємо за розуміння і підримку нас у цій благодійній справі, отцеві Івану Гуні української греко-католицької церкви. Діти проживають і відпочивають у таборі «Орлятко» Теребовлянського району Тернопільської області звідти звичайно ще виїзджатимуть на цікаві екскурсії по краю замків та печер чарівному Тернопіллю. Ця справа перша ластівка нашого справжнього єднання Заходу та Сходу України, що планує здійснювати громадська організація «Схід та Захід єдині». Усю координаторську, адміністративну та фінансову сторону ми взяли на себе. Слава Україні ! Схід та Захід єдині !

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" з співпраці з засобами масової інформації (фото автора і Олени Бровар).
Для усіх тих хто хоче допомогти волонтерській групі «Схід та Захід єдині» подаю наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк".

Детальніше про рейди, і допомогу частинам читайте на нашій сторінці    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812 і у інших українських ЗМІ.


10 серпня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар